Trude døde av stikk i hjertet

Trude Brenna Aasen ble funnet drept 24. april.

Trude Brenna Aasen ble funnet drept 24. april. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Da Trude Brenna Aasen (38) møtte eks-mannen for å ordne papirene i forbindelse med samlivsbruddet, ble hun knivstukket i hjertet. Nå har statsadvokaten tiltalt eks-mannen for drapet.

DEL

Drapet som rystet bygden Lysekloster sør for Bergen søndag 24. april er nå ferdig etterforsket.

Det kom frem da den 42 år gamle eks-mannen nylig ble varetektsfengslet i ytterligere åtte uker.

«Ordre om tiltale er gitt fra riksadvokaten», skrev Nordhordland tingrett i kjennelsen.

Tirsdag offentliggjorde statsadvokaten i Hordaland tiltalen.

Her går det frem at 38-åringen døde av forblødning og at minst ett stikk gikk gjennom hjertet og minst ett stikk rammet andre vitale indre organer. Drapet skjedde i en parkert bil ved 1730-tiden 24. april.

Ny forsvarer

I den nye straffeloven skilles det ikke mellom overlagte eller forsettlige drap - det blir først tema under straffeutmålingen i rettssaken mot tiltalte, trolig til våren.

Mens normalstraffen for et forsettlig drap er på tolv års fengsel, ligger et overlagt/planlagt drap opp mot maksimumsstraffen på 21 år.

Les også: Trude Brenna Aasen gravlagt

– En tragedie

42-åringen har nylig skiftet forsvarer, og det er den kjente bergensadvokaten Per Magne Kristiansen som nå skal bistå mannen.

– Denne saken er en tragedie, men den er mer sammensatt enn det som er kommet frem i mediene, sier Kristiansen til BA.

Mannen har helt siden arrestasjonen like etter at eks-konen ble funnet død i april, erkjent straffeskyld for drap.

Kristiansen ønsker ikke å kommentere motivet for ugjerningen.

Minnes: I dagene etter drapet på Lysekloster strømmet det på med lys, tegninger og minneord. Avdøde var svært godt likt i lokalsamfunnet.

Minnes: I dagene etter drapet på Lysekloster strømmet det på med lys, tegninger og minneord. Avdøde var svært godt likt i lokalsamfunnet. Foto:

Det har lenge vært kjent at Trude Brenna Aasen avtalte å møte eks-mannen denne aprildagen for å ordne papirer i forbindelse med samlivsbruddet.

Tidligere i høst meldte BT at en gård og økonomi sto sentralt i etterforskningen.

Etter samlivsbruddet skal det ha oppstått konflikt om videre eierforhold til gården som det tidligere ekteparet brukte mye tid og ressurser på å få i stand.

Les også: Du var solen i manges liv

Tause om motivet

Heller ikke politiet ønsker å kommtere noe nærmere rundt forhistorien, annet enn at de har dannet seg et godt bilde av hva de mener er motivet for ugjerningen.

I avhør har 42-åringen benektet at drapet var planlagt. Han har gitt uttrykk for at det plutselig svartnet for ham under møtet.

Han varslet selv parets voksne datter om hendelsen før han meldte seg for politiet. 

Eks-konen ble funnet drept med flere knivstikk i overkroppen i førersetet på bilen hun kom kjørende med til sin fraseparerte mann i april.

Mannen har samtykket i videre fengsling, noe retten ikke har problemer med å innfri. Begrunnelsen er at det er sterk sannsynlighet for at han er skyldig.

«Retten finner at løslatelse nå vil være egnet til å støte både de etterlatte og allmennhetens rettsfølelse», skriver dommeren.

Artikkeltags