Oselveren tilbake i ledelse

Dette bildet er fra båtmessen "Dra til Sjøs 2007" i Arenum i Solheimsviken. Det var ikke mange trebåter å se på messen, men Oselververkstaden på Os stilte selvsagt med en Oselver (15.02.07).

Dette bildet er fra båtmessen "Dra til Sjøs 2007" i Arenum i Solheimsviken. Det var ikke mange trebåter å se på messen, men Oselververkstaden på Os stilte selvsagt med en Oselver (15.02.07). Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

I går ledet trønderne avstemningen av Norges nasjonalbåt. Nå har Oselveren flest stemmer.

DEL

I hele sommer har Redningsselskapet kjørt en avstemning der tradisjonbåtene langs kysten konkurrerer om å få bære tittelen «Norges nasjonalbåt».

Frem til i går ledet Oselveren foran Åfjorbåten fra Trøndelag. Da det viste seg at trønderne hadde gått forbi, var Os-ordfører Terje Søviknes raskt med å sende ut en pressemelding der han oppfordret til vestlandsmobilisering for Oselveren.

– Vi kan ikke la trønderne stikke av med denne seieren. Her må det mobilseres de siste dagene frem til avstemningen avsluttes, sier Søviknes.

Klokken 2000 i kveld er Oselveren tilbake i ledelse med 34.756 stemmer. Åfjorbåten har 31.060 stemmer.

Historisk er Oselveren en bruksbåt, og den ble benyttet til fiske og transport langs Vestlandkysten gjennom generasjoner. Som eneste sted i landet er Oselveren fortsatt i full produksjon i Oseververkstaden på Os, og båten er i dag mye brukt til rekreasjon gjennom seiling og roing.

Trebåten har båtbyggertradisjoner som kan spores tilbake til vikingtiden, og er således en verdig vinner av tittelen som Norges nasjonalbåt.

Alle som vil gi sin stemme til Oselveren må sende meldingen BÅT 2 til 2225. Dette koster 3,- kr pr melding, og inntektene går til Redningsselskapet.

Les mer om avstemningen på Redningsselskapets hjemmeside.

Da BA sjekket tallene kl 1408 ledet Oselveren med 40.020 stemmer.

Åsfjordsbåten hadde fått 38.034 stemmer

Artikkeltags