Østlendinger kaster fisk på buekorpsene

Artikkelen er over 14 år gammel

At østlendinger ikke liker buekorps er ingen nyhet i Bergen, men at de hiver laks, egg og matrester etter buekorpsguttene, har skapt debatt.

DEL

Studvest skriver onsdag om striden mellom utenbys studenter og buekorpsene. På buekorpsforum.com skal det, ifølge Studvest, ligge flere innlegg fra buekorpsmedlemmer som beskriver flere episoder der mer enn ukvemsord skal ha blitt utvekslet.

- På høyden e d mildt sagt et ondartet studentmiljø. Under en marsjdag her for nokken uker siden var det nokken studenter som hev en laks etter bataljonen. De gir seg isje med å hive vann, no har de og begynt med middagsrester!, sier et av innleggene på nettsiden.

BØNNEROP

Stig Høisæter, er daglig leder for leieboerforeningen i Bergen og veteran i Mathismarken. Han har vært aktiv på forumet, og er ikke særlig begeistrert for dem han jobber med og for til daglig.

- Ja, dere på Nygårdshøyden sliter mer enn andre buekorps når det gjelder studentene. Ikke bare opptar de alle leiegårder som før var fylt opp av familier og gutter, men syter og klager over trommingen. Studenter er egoistiske og bryr seg lite om Bergen og buekorps, skriver han på buekorpsforum.

Til Studvest sier han at han egentlig ikke mener det han skriver. Han oppfordrer studenter til å sette seg inn i hva buekorpsene egentlig er.

- Buekorps er en unik kulturskatt, og dette må de som kommer utenbys fra tilpasse seg etter, på samme måte som jeg må akseptere bønnerop hvis jeg er på ferie i et arabisk land. Det er en del av kulturen og man må lære seg å sette pris på det.

EKKEL OPPLEVELSE

Tiffany Morrel fra Moss er en av dem som sier hun har følt buekorpsenes ekle side. Hun ble sjokkert da en fredsmarkering i mars ble forstyrret en av gjeng med gutter med trommer og buer.

- Til og med bandet sluttet å spille og bare sto og måpte.

Hun så på buekorpset som en hån mot fredsdemonstrasjonen og ble overrasket over at de unge med trommer ikke hadde perspektiver på hva de gjorde.

Hun forteller Studvest at hun forstår at buekorpsene er en tradisjon i Bergen, men legger til at den er litt ekkel.

Artikkeltags