Gå til sidens hovedinnhold

Østlendinger testet julebrus

Artikkelen er over 8 år gammel

Droppet Hansa sin.

At østlendinger gjør mye rart, visste vi fra før her i verdens vakreste by. Det burde kanskje ikke overraske oss at når nettavisen Osloby.no mener å ha utført en skikkelig julebrustest, så har de utelatt edle, bergenske dråper.

Denne nokså slette forbrukerjournalistikken førte til en rekke tips til BA.no onsdag kveld. Ifølge østlendingene selv er årsaken til at Hansa ikke er med at de ikke fant den i Oslo.

«Testsjefen vår støvsuger stor-Oslo etter alle julebrusene som selges her, og det endrer seg litt fra år til år. I år er det feks ikke mulig å få tak i Lerum, Dahls eller Hansa julebrus i hovedstaden.»

LILLEHAMMER VANT

Den rødbrune drikken fra Hamar Lillehammer Bryggeri vinner i år som i fjor. Antakelig fordi Hansa fikk ikke engang fikk være med i testen.

«Smaken føles mer naturlig enn hos de fleste andre. Det smaker jul, med karamell og ingefær. Testpanelet var aldri i tvil: Den lys brune juledrikken tappet av Ringnes etter oppskrift fra Hamar Lillehammer Bryggeri fortjente en sekser i år også,» heter det.

  • Hvilken julebrus liker du? Når er det lov å starte julebrusdrikkingen? Fortell om dine julebrusvaner i bunnen av saken!

CBs julebrus, Grans julebrus, Borgs julebrus (både røde og gyllen), Aas julebrus, Norgesgruppens julebrus, Oskar Syltes Rudolf og nissens julebrus, Ringnes julebrus og Union julebrus er med i testen. Ja, til og med Grans julebrus med pæresmak (!) er vurdert, til tross for at den ifølge resultatet «lukter neglelakkfjerner».

– SLØVT AV OSLO-AVISEN

«Hvor er Hansas julebrus? Det er jo den beste i landet. Sløvt av Oslo-avisen,» kommenterer Anders Johan Urkedal.

BA.no snakket med Urkedal onsdag kveld. Overraskelsen var stor da det viste seg at han ikke var kav bergenser i det hele tatt.

– Neida, jeg er sunnmøring, jeg! Men jeg bor i sentrum av Bergen, altså.

– Burde du ikke da sverge til Oskar Syltes julebrus?

– Nei, det er jo ikke den som er best. Kommentaren min var riktignok en impulshandling. Men det er min personlige mening at Hansas julebrus er den beste, sier han.

– Hvor mye julebrus drikker du i løpet av en sesong?

– Ikke så mye, men det er lov å begynne å drikke julebrus etter midten av november. Det har jeg gjort, sier Urkedal til BA.no.