Det brant i to timer i oljetanker ved Stureterminalen

I over to timer fredag brant det om bord i maskinrommet på oljetankeren «Dubai Harmony» som ligger til kai ved Stureterminalen i Øygarden.

DEL

Brannen ble meldt slukket fredag formiddag, men nedkjøling av brannområdet fortsatte utover ettermiddagen.

Vaktkommandør Ronald Drotningsvik ved 110-sentralen i Hordaland, forteller at de siste mannskapene forlot stedet mellom 16 og 1630 etter at en generator, som produserte strøm til tankeren, var under kontroll.

Det ble opprettet en sikkerhetssone på én nautisk mil ut fra terminalen, samt flyforbud under 3000 meter i området. Den er nå opphevet, opplyser operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt fredag kveld.

Politiet etterforsker fremdeles på stedet og snakker med mannskap for å forsøke å finne årsaken til brannen.

106 personer evakuert

Det var klokken 1059 fredag formiddag at alarmen gikk ved Stureterminalen. Produksjonen ble stengt ned, og terminalen evakuert.

– Det var røykutvikling fra en oljetanker. Det kom en del svart røyk fra maskinrommet, sa operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt til BA.

Alle nødetatene rykket ut til oljeterminalen, og Øygarden brannvesen startet slukking sammen med mannskapet om bord.

Det tok over to timer å slukke brannen, som først ble forsøkt slukket med skum og deretter vann.

Det var 23 personer om bord i båten da brannen startet.

Saken fortsetter under bildet.

Det er brann i oljetankeren «Dubai Harmony» som ligger til kai ved Stureterminalen i Øygarden.

Det er brann i oljetankeren «Dubai Harmony» som ligger til kai ved Stureterminalen i Øygarden. Foto:

– Det er krevende å slukke denne typen branner fordi det blir svært høy varme i metall. Dessuten er det krevende å få nok tilgang på vann. I denne brannen måtte man etablere en ekstra vannkilde. Det fikk de da brannbåten kom fra Bergen, sa avdelingsleder Arne Pettersen ved 110-sentralen i Hordaland til BA.

106 personer ble evakuert fra terminalen. 22 personer var igjen for å opprettholde en minimumsdrift. Produksjonen ved terminalen gikk som normalt gjennom hele hendelsen.

Ingen ble skadet som følge av brannen

40.000 liter med bunkerolje

Det er 40 kubikk, altså 40.000 liter med bunkersolje om bord i oljetankeren.

I tillegg til brannbåt, var Redningsselskapet og flere andre fartøy i beredskap utenfor Stureterminalen.

– Vi har 15 mannskaper fra Bergen på stedet, blant andre mannskaper fra Rits-gruppen, som er mannskaper som er spesialtrent til denne typen hendelser, sier Pettersen.

Det er Equinor som drifter Stureterminalen. Kommunikasjonsjef i Equinor, Eskil Eriksen, fortalte at de mobiliserte sin egen beredskapsorganisasjon og sto klare til å bistå ved behov.

Tankeren la til kai klokken 0115 natt til fredag, ifølge Marine Traffic. Tankeren ankom Stureterminalen fra Gøteborg og seiler under liberisk flagg.

Tips Oss
E-post: tips@ba.no Telefon: 800 33 044

Artikkeltags