Endrer på suksessoppskriften: – Det er jo ikke innbrudd her

Kenneth Ljunggren (f.v.), Monica Johannessen Mørk, Ole Konrad Iversen og Terje Hansen skal gi ungdom i Loddefjord et trygt fritidstilbud i påsken.

Kenneth Ljunggren (f.v.), Monica Johannessen Mørk, Ole Konrad Iversen og Terje Hansen skal gi ungdom i Loddefjord et trygt fritidstilbud i påsken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Krimfri Påske har vært en gjenganger i Loddefjord i over to tiår. Nå fører blant annet en nedgang i innbrudd til at konseptet endres.

DEL

MO-LA (Meningsfull oppvekst i Laksevåg)-stiftelsen har siden 1995 forent gode krefter i Loddefjord rundt prosjektet Krimfri Påske.

I år skifter de navn til Aktiv og Trygg Påske.

– Det er jo ikke innbrudd i villaer her lenger, sier Ole Konrad Iversen, markedssjef hos Vestkanten, til BA.

– Krimfri Påske var et spleiselag mellom frivillige, sivilforsvar, politi, militærpoliti og lokalt næringsliv, med Vadmyra IL i hovedrollen, for å aktivisere ungdommer som er hjemme i påsken og forebygge innbrudd. Men tidene endrer seg, supplerer Monica Johannessen Mørk, nestleder i MO-LA og leder ved Bergen vest politistasjon, og legger til:

– Det er færre innbrudd, og ungdommer har andre behov i forhold til aktivisering.

Noe for alle

Løsningen blir å åpne Vadmyrahallen for ungdommer mellom klokken 16 og 22 torsdag, fredag og lørdag i påskeuken. Der blir det en rekke aktiviteter, konkurranser med premier, filmer på storskjerm og ikke minst – gratis mat.

– Vi har leid inn så vi kan spille bobleplastfotball, fått låne en stor hoppematte av kommunen, og har kjøpt inn biljardbord og air hockey for anledningen, forteller Hansen, sportslig leder i Vadmyra IL.

Han har, sammen med idrettslaget, vært med på prosjektet siden oppstarten. I år skal han holde kontroll på 35 frivillige og forhåpentligvis flere hundre barn.

– Det er primært for ungdommer i området mellom 12 og 18 år, men vi er åpne for alle. Jeg ser at det er mye engasjement på Facebook, så det lover bra. Alle, ikke bare idrettsungdommen, skal finne noe som fenger her, lover Hansen.

Saken fortsetter under

Ildsjelen Terje Hansen har ofret mange fridager. – Forrige påskeferie jeg hadde var i 1994, og da var jeg på treningsleir med damelaget til Sandviken, ler han, mens han pakker opp klubbens nye biljardbord.

Ildsjelen Terje Hansen har ofret mange fridager. – Forrige påskeferie jeg hadde var i 1994, og da var jeg på treningsleir med damelaget til Sandviken, ler han, mens han pakker opp klubbens nye biljardbord. Foto:

Lite å finne på

Politiet ser også på tiltaket som en fin anledning til å treffe ungdommen.

– Når mine folk ikke er på oppdrag, skal de være her, sier Mørk.

Aktørene bak påskeopplegget ser at det er for lite uorganisert og gratis aktivitet for ungdommen i Loddefjord å ta seg til, spesielt de som er hjemme i feriene.

De får medhold av syvendeklassingene Oliver Mjaatvedt (13), Jens Nyquist (12) og Ashraf Ahmed (13), som spilte fotball utenfor hallen.

– Det eneste å finne på i påsken er å gå ned her på banen og spille fotball, så det er bra med et slikt opplegg. Spesielt at de har gratis mat, gliser syvendeklassingene.

Saken fortsetter under

Jens Nyquist (12, f.v.), Ashraf Ahmed (13) og Oliver Mjaatvedt (13) mener at det er trygt og rolig i Loddefjord. – Vi spiller dataspill og fotball her, så det er få pøbler, smiler de.

Jens Nyquist (12, f.v.), Ashraf Ahmed (13) og Oliver Mjaatvedt (13) mener at det er trygt og rolig i Loddefjord. – Vi spiller dataspill og fotball her, så det er få pøbler, smiler de. Foto:

Mobile ravner

Natteravnene i Bergen vest kommer også til å være synlig i påskedagene.

– Vi konsentrerer oss om området ved hallen, og traseen ned mot Vestkanten. Vi har også fått låne to biler, som gjør at vi får tatt oss litt ut i bydelen, forteller leder for ravnene i vest, Kenneth Ljunggren.

Mørk mener at Krimfri Påske har vært kjempepositivt, og håper at de nå klarer å videreføre suksessen.

– Forhåpentligvis blir dette så populært at ingen har lyst til å dra på fjellet til neste år.

Artikkeltags