BA har spurt en rekke bergensere om sine nyttårsforsett. Ordføreren, blant annet, har på nytt kjøpt årskort på et treningsstudio, mens politikerkollega Filip Rygg har store romaniske overraskelsesplaner for sin kjære.

Vi har også spurt hva folk husker best fra året 2013. Fotballspiller Erik Huseklepp kommer alltid til huske året da han og Stephanie giftet seg i Johanneskirken 15. juni i år.

Spørmålene er:

1. Hva er ditt nyttårsforsett?

2. Hva husker du best fra 2013?

Ordfører Trude Drevland:

1) – Vanligvis har jeg ingen nyttårsforsett. Jeg har levd et langt nok liv til å vite at nyttårsforsett er som regel bare tull. Likevel har jeg nærmet meg noe som ligner et forsett i år. Jeg har igjen meldt meg inn i et treningsstudio. Det ligger midt i sentrum. Planen er å trene jevnt og trutt når jeg har anledning. Jeg er blitt en ganske voksen dame, men har ikke tenkt å gi meg med det første. Treningsstøyet skal ligge på kontoret og skal brukes i hver ledige stund.

2) – Det jeg husker best fra 2013 var at vi igjen fikk en statsminister fra Bergen. Det var et meget sterkt øyeblikk for meg da Erna Solberg kom ut på Slottsplassen med sin regjering. Jeg kjenner for øvrig halvparten av dem meget godt. Et øyeblikk jeg har ventet på i flere år, og som jeg aldri kommer til å glemme.

Stortingsrepresentant Heikki Holmås:

1) – Mitt nyttårsforsett er å løpe under 50 minutt på «10 for Grete» under Oslo maraton.

2) – Det jeg husker best fra året som gikk var at min stefar Tore ble tatt som gissel og drept av terrorister i Algerie.

Fyllingen-trener Anders Fältnäs:

1) – Etter et par år med hvile, må jeg begynne å trene igjen. Magen har vokst flere centimeter og må absolutt korrigeres.

2) – Å slå Bækkelaget i cupfinalen er et fersk og veldig hyggelig minne fra 2013. Å vinne noe er noe av det fineste man kan gjøre når man driver med idrett.

Brann-spiller Amin Askar:

1) – Mine nyttåsforsetter er å nå mine mål bode på og utenfor banen.

2) – Det jeg husker best fra 2013 var følelsen jeg fikk da konen min sa hun var gravid.

Kulturbyråd Gunnar Bakke:

1) – Mitt nyttårsforsett er at jeg skal bli flinkere til å prioritere venner og familie.

2) – En av de største opplevelsene jeg vil trekke frem er gleden og opplevelsen av å lose gjennom søknaden til sykkel-VM. Det vil bety enormt mye for Vestlandsregionen hvis vi får dette arrangementet.

Ordfører i Os, Terje Søviknes:

1) – Egenlig pleier jeg ikke ha spesifikke nyttårsforsetter, men jeg har likevel en klar ambisjon om å jobbe enda hardere for Os i året som kommer. Det kommer mange store saker for kommunen i året som kommer, blant annet oppstart av E39 Os – Bergen som den største.

2) – Mitt største minne fra 2013 er nok valgnatten 9. september og regjeringsdannelsen. Det blir veldig spennende på følge den nye regjeringen i 2014.

Byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen:

1) – Nyttårsforsetter har gjerne det ved seg at det ikke blir noe annet enn gode intensjoner, men jeg håper at jeg i 2014 kan bli mer tålmodig. Om jeg klarer å holde det blir opp til mine omgivelser å bedømme.

2) – Politisk husker jeg best valgseieren som sikret at Erna Solberg ble statsminister og at Moica Mæland ble næringsminister. Internasjonalt gjorte naturkatastrofen på Filippinene sterkt inntrykk på meg. Mest gledelig og spennende var det at Magnus Carlsen ble verdensmester i sjakk, en prestasjon det virkelig står respekt av.

Finansrådgiver Thorstein Selvik:

1) – Mitt nyttårsforsett er at jeg skal slanke meg litt (ok, en del da).

2) – Det som gjorde mest inntrykk på meg i 2015 var tyfonen på Filippinene. Situasjonen i Syria er også forferdelig. Det er nesten bare å strekke hendene i været å gi opp, men det kan jo verdenssamfunnet overhodet ikke gjøre. Konflikten virker helt håpløs og min venn og journalist Pål T. Jørgensen som har vært der en rekke ganger, sier det er et land som er i ferd med å bli fullstendig ødelagt.

Teatersjef ved Den Nasjonale Scene, Agnete Haaland:

1) – Jeg har aldri hatt et eneste nyttårsforsett. Dersom noe skal endres er det tull å vente til nyttår med å bestemme seg. Det er mye bedre å gyve løs med en gang!

2) – Det jeg husker best fra 2013 var at vår sønn Jakob kom hjem etter et flott år i USA. I tillegg fikk Den Nasjonale Scene endelig midler fra staten til vedlikehold samt nye prøvelokaler, verksteder og dreiescene.

Stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter:

1) – Mitt nyttårsforsett er å bidra til større valgfrihet og trygghet i hverdagen for folk flest.

2) – Jeg husker best valgkvelden og når den nye regjeringen kom ut på Slottsplassen.

Bystyrepolitiker, Harald Schjelderup:

1) – Mitt forsett er å være en god far for vår tre måneder gamle sønn.

2) – Det jeg husker best var terroraksjonen i In Amenas i Algerie. Jeg har tidligere arbeidet i Statoil og kjente flere av dem som ble berørt av aksjonen.

Byråd Filip Rygg:

1) – Jeg har mange nyttårsforsetter. Et av dem er å overraske min kjære langt oftere med noe romantisk. Det trenger ikke være noe stort, men jeg har vært skrekkelig dårlig.

2) – Fra 2013 husker jeg best turen til Israel i april, landet med den mest spennende historien, den mest eksotiske kulturen og den tristeste konflikten. La som be om fred for Midtøsten i 2014.

Illustratør og samfunnsrefser Mikkel Grüner:

1) – Mitt nyttårsforsett er å bli bedre til å latterliggjøre og håne maktmennesker som ikke fortjener makten sin.

2) – Det øyeblikket jeg husker best fra 2013 er fra pressekonferansen da Høyre, Frp, Venstre, KrF la frem sin samarbeidsavtale. Knut Hareide (KrF) sa da: «Norge kommer til å få en særdeles dyktig statsminister.» I bakgrunnen så man Erna Solberg nikke enig og usjenert. Det var et avslørende øyeblikk.

Utelivsbaron Tom Greni:

1) – Mitt nyårsforsett er å gå flere fjellturer.

2) – Det jeg husker best var den første ølen på Zachen etter at alt bråket var over.

Byråd Harald Victor Hove:

1) – Nyttårsforsetter er utgått på dato. Jeg er mer opptatt av å holde løfter jeg gir i hverdagen enn å sette meg symbolske mål én gang i året.

2) – Jeg husker best at vi endelig fikk en statsminister fra Bergen. 2013 var også året da Mandela gikk bort og med ham et punktum i verdenshistorien som endelig ble satt. Sist vil jeg huske at vi fikk en pave som gir håp om at selv de mest konservative blant oss kan overraske positivt.

Stortingspolitiker Ruth Grung:

1) – Jeg skal gjøre alvor av å starte på trimmen på Stortinget.

2) – Det jeg husker best fra 2013 var at min datter ble alvorlig syk. Hun er nå i gode hender på Haukeland. Politisk er det Mandela. Han representerte håp for Afrika og undertrykte over hele verden.

Bystyrerepresentant Oddny Miljeteig:

1) – Mitt nyttårsforsett er at jeg skal rydde skrivebordet mitt på jobb. Et ryddig skrivebord representer en ryddig hjerne.

2) – Det som definitivt har festet seg fra 2013 er den vanvittige valgkampen i Hordaland SV som til slutt førte til at vi fikk inn Audun Lysbakken inn på Stortinget. Den kampen sitter fremdeles dypt i meg. Skal jeg nevne en ting til, må det bli at Nathan fikk bli i Bergen og Norge.

Syklist Kurt Asle Arvesen:

1) – Mitt mål er å bli enda gladere og sette pris på mindre ting i hverdagen.

2) – Det som jeg husker best er at jeg ble far til Anton og vinopptrekkeren jeg fikk av Bøe-gutta i Bergen fungerer fortsatt kjempebra.

Utelivsdronning Sølvi Rolland:

1) – Jeg liker ikke nyttårsforsett, men har likevel bestemt meg for ett. Jeg skal ha mindre dårlig samvittighet som mor.

2) – Det største som skjedde i 2013 var at ble klart at fra 1. januar 2014 overtar et av de største underholdningshusene i Norge. Jeg overtar hele Ole Bull-huset midt i sentrum. Jeg gleder meg noe helt enormt.

Brannspiller Erik Huseklepp:

1) – Jeg satser på å få vist meg frem på fotballbanen fra min aller beste side.

2) – Det jeg husker best fra 2013 var da jeg giftet meg med min kone Stephanie.

Bokser Fam Elgan:

1) – Jeg har to nyttårsforsett. Målet er å trene strukturert videre for å ta medalje i EM og VM i høst. Jeg skal også bli flinkere til å være god mot de som står meg nærmest.

2) – Det største som skjedde i 2013 vae at jeg vant en stor internasjonal turnering i Tunisa.

Brannspiller Fredrik Haugen:

1) – Mitt nyttårsforsett er å gjøre alt jeg kan for å hjelpe Brann til å gjøre en bedre sesong.

2) – Jeg husker best da vi slo VIF i første seriekamp og hadde tro på en god sesong.

Leder i Arbeiderpartiet i Bergen, Marte Mjøs Persen:

1) – Jeg er mer opptatt av å ta tak i ting når de oppstår enn å ha nyttårsforsetter. Kanskje det skal være mitt forsett for 2014?

2) – Jeg husker godt at vi feiret 1-års dag for de tre minste barna våre. En fantastisk milepæl og en stor lykke med tre friske og fine barn. Av verdensbegivenheter husker jeg den fryktelige ulykken med båtflyktningene som druknet utenfor Italia i oktober og at Nelson Mandela døde.

Komiker André Ulveseter:

1) – Mitt nyttårsforsett er å holde meg i live.

2) – Det jeg husker best er at jeg fikk gi ut bok. Min alle første og kanskje eneste.

Tidligere Brann-spiller, Geirmund Brendesæter:

1) – Målet mitt er å bruke hver dag til noe fornuftig.

2) – At Magnus Carlsen ble verdensmester var noe av det jeg husker best fra 2013.

TV 2s konserdirektør Rune Indrøy:

1) – Mine forsetter er å bruke mer tid på kjøkkenet, kanskje i kombinasjon med litt mer fysisk aktivitet.

2) – Det jeg husker best fra 2013 er TV 2s strid med Telenor. Privat husker jeg nok best høstturene med familien i Stølsheimen.

Sportsdirektør i Brann, Roald Bruun-Hanssen:

1) – Mitt nyttårsforsett er alt godt for Brann.

2) – Det jeg husker best fra 2013 var 3 -1-seieren over VIF i sesongpremieren.

Årets sportnavn og verdensmester i roing, Kristoffer Brun:

1) – Målet mitt er hver dag å være den beste versjonen av meg selv.

2) – Det jeg husker best fra 2013 var det siste døgnet før VM-finalen i Sør-Korea i sommer. Det var det lengste døgnet i mitt liv.

Fotballpresident Yngve Hallen:

1) Fokusere positivt.

2) Mellom mange fantastiske opplevelser, med EM-finale, familietur i Calefornia og kule jubileum, var det besøket på Robben Island med landslaget som er det sterkeste minnet.

Ildsjel og toppidrettsutøver Marco el Safadi:

1) Mitt nyttårsforsett i år er å bli enda flinkere til å si nei til henvendelser om jobb i helgene.

2) Det jeg husker best fra 2013 er vår to ukers familieferie på Sørlandet, spesielt Dyreparken og badeland. Og innspillingen av «Mesternes Mester» i vakre Nord-Italia med nydelige konkurrenter. Leirskole for toppidrettsutøvere.