Gå til sidens hovedinnhold

- Pokergevinster er skattepliktige

Artikkelen er over 16 år gammel

Informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skattedirektoratet er ikke i tvil: Alle gevinster over 10 000 kroner må oppgis.

– Spillere har plikt til å oppgi alle gevinster over denne summen. Er gevinsten 10 000 kroner eller under, er den skattefri.

– Innsatsen er i utgangspunktet ikke fradragsberettiget. Så blir det opp til fylkesskattekontoret eller ligningsmyndighetene i det enkelte distrikt å avgjøre om spillingen kan betegnes som næringsvirksomhet, sier Lise Halvorsen.

Hun har ikke tall på hvor mange nordmenn som oppgir poker som levebrød.

Etter hva BA erfarer finnes det ingen pokerlov som regulerer spillet direkte. Den mest aktuelle hjemmelen er Lotteriloven, hvor det heter at «lotteri bare kan avholdes til inntekt for et humanitært eller samfunnsnyttig formål», med myndighetenes tillatelse.

Poker er uten tvil et pengespill. Spørsmålet er om vinneren kåres som følge av flaks eller ferdigheter. Svaret er nei, gode spillere vinner oftere. VM i poker, som avholdes hvert år på Binion's Horseshoe Hotell and Casino i Las Vegas har hatt inntil 7595 deltakere.

Stu Unger og Johnny Moss har vunnet tre ganger, Doyle Brunson og Johnny Chan to. Hvem som vant hovedpremien på 20 millioner kroner i fjor? Ukjente Chris Moneymaker!