Etterforsker mulige seksuelle overgrep mot hester i Austevoll

Artikkelen er over 2 år gammel

Eieren merket at folk hadde vært inne i stallen og beskrev hestene som urolige.

DEL

Natt til 7. januar skal uvedkommende ha tatt seg inn i en stall på Austevoll. Eieren varslet politiet fordi dyrene fremsto som urolige.

Lokalavisen Marsteinen har tidligere skrevet at politiet etterforsker om to hester har blitt utsatt for seksuelle overgrep.

Politiet har begrensede opplysninger i saken, men lensmann Per Nordstrand opplyser til BT at de har jobbet grundig for å få klarthet i om noe straffbart har funnet sted.

Ingen mistenkte

– Det er viktig for meg å understreke at ingen er mistenkte i denne saken. Vi prioriterer saken fordi det er viktig å få avklart om noe straffbart har skjedd, sier Nordstrand til BT.

Hesteieren har opplyst at det var flyttet på gjenstander i stallen, men politiet vil ikke gå i detalj.

Ingen vitner har meldt seg. Det har heller ikke kommet inn tips til politiet i saken.

Andre steder i landet

Nordstrand kan ikke huske å ha hatt tilsvarende saker på Austevoll i løpet av sine snart 30 år som lensmann.

I Nordland har en mann meldt seg for politiet etter at det ble startet etterforskning av en mulig hestevoldtekt i Vesterålen, skriver NTB. Mannen har erkjent å ha tatt seg inn i flere staller i Vesterålen, men nekter for å ha brutt dyrevelferdsloven.

En mann i 60-årene ble i 2015 pågrepet og siktet for seksuell omgang med dyr i Bergen. I avhør erkjente mannen å ha hatt seksuell omgang med dyr siden 2000-tallet på ulike gårder i Bergen. Han ble dømt i fjor høst.

Artikkeltags