Siktede har tilstått overgrep mot fem barn

Av , og
Artikkelen er over 4 år gammel

Mannen som er siktet for voldtekt mot en gutt i en barnehage i Bergen, har tilstått overgrep mot fire andre barn.

DEL

De ansatte i barnehagen reagerte med sjokk og vantro da den populære kollegaen deres i 30-årene ble pågrepet, siktet for å ha voldtatt en fire år gammel gutt.

Den anmeldte hendelsen skal ha skjedd onsdag i forrige uke, og mannen ble pågrepet av politiet fredag.

Den siktede mannen nå erkjent overgrep mot fire andre ofre, totalt fem ofre, i to ulike barnehager.

Gutten meldte fra om overgrep

Mannen er nå varetektsfengslet i fire uker, to i fullstendig isolasjon.

Gutten det gjelder er fire år gammel. BA får vite fra en sikker kilde at gutten fortalte sin egen far om det han ble utsatt for.

Faren gikk direkte til politiet med opplysningene, får BA opplyst.

Godt likt

Den siktede mannen skal i flere år ha vært tilknyttet forskjellige barnehager i Bergens-området.

Han begynte å jobbe i den angjeldende barnehagen igjen i januar. Han har tidligere jobbet der frem til 2012, og i mellomtiden har han jobbet i en annen barnehage i Bergen.

Han var svært godt likt, etter det BA erfarer.

– Flere år med nedlasting

Etter pågripelsen beslagla politiet siktedes private datamaskin. På bakgrunn av razziaen er han også siktet for å ha lastet ned overgrepsbilder og -filmer av barn på internett gjennom mange år.

Kommunen hadde mandag et halvannen time langt lukket informasjonsmøte for foreldrene til barna som går i barnehagen der overgrepet skal ha skjedd. Flere foreldre sto igjen og holdt rundt hverandre etter møtet, og mange hadde tatt til tårene.

Hadde vandelsattest

Et krav for å få jobbe med barn i Bergen kommune er at man har vandelsattest. Det hadde den nå overgrepssiktede mannen. Barnehagen det er snakk om skal nå bemannes opp for å lette byrden for dem som jobber der.

Politiadvokat Eli Valheim opplyste at de vil innhente etterforskningsbistand fra Kripos. De trenger hjelp til tekniske og taktiske aspekt ved etterforskningen. Kripos skal være på plass tirsdag.

Artikkeltags