En person truet til seg penger fra en mannlig ansatt ved butikken Sykkelpikene i gågaten i Bergen sentrum.

– Han sa at han vil ha penger fra kassen. Han fikk med seg et beløp, men jeg kan ikke si hvor mye, opplyste operasjonsleder i Vest politidistrikt, Lars Geitle, kort tid etter ranet.

Politiet fikk melding om ranet kom klokken 1150.

Deretter skal gjerningsmannen ha gått ut av butikken og mot C. Sundts gate.

Den ansatte i butikken var uskadd etter hendelsen, men opplyste til politiet at han ble litt skjelven etter opplevelsen.

Gjerningsmann på frifot

Ved 15-tiden tirsdag har politiet fortsatt ingen spor etter gjerningsmannen.

– Vi har ikke fått noen tips i saken, og leter nå igjennom overvåkningsbilder og snakker med vitner, sier operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt.

– Gjerningsmannen er rundt 170 centimeter høy, mørk i håret og mørk i huden. Han hadde på seg grå hettegenser, mørk dongeribukse og en rumpetaske. Han skal ha snakket engelsk.

Har du tips i saken, kontakt politiet på 02800.

Åpnet i april

Mannen som var på jobb i butikken da den ble ranet har blitt sendt hjem for dagen.

– Han er shaky, men fortsatt ved godt mot. Vi har personell som er i gang med å ta vare på han – det er vårt hovedfokus nå, forteller Tore Meland, driftssjef for Sykkelpikene Norge.

Ransmannen skal ha fått med seg en «normal» kontantbeholdning på under 10.000 kroner.

– Vi stenger butikken ut dagen, og så skal vi diskutere hendelsesforløpet med vår ansatte når han har fått dette litt på avstand, sier Meland.

Sykkelpikene har 5 butikker i Bergen, i tillegg til nettbutikk. Filialen i Bergen åpnet i april i år. De har en fulltidsansatt, i tillegg til ringevikarer.

– Vi har aldri opplevd noe lignende før. Dette er vår første, og forhåpentligvis siste, hendelse av denne typen.