Dødsfallet er en gåte

Etter å ha vært savnet i nær ett år ble John Arve Breivik (innfelt) funnet død i et skogsterreng på Breistein i Åsane i januar 2016. FOTO:  BA/Privat

Etter å ha vært savnet i nær ett år ble John Arve Breivik (innfelt) funnet død i et skogsterreng på Breistein i Åsane i januar 2016. FOTO: BA/Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet finner ikke svar på om John Arve Breivik ble utsatt for en forbrytelse. Nå har statsadvokaten besluttet å henlegge saken.

DEL

De etterlatte klager nå til Riksadvokaten. De vil ha svar på hva som skjedde med 54-åringen.

Søndag 24, januar i 2016 ble Breivik funnet død i terrenget på Breistein i Åsane, ikke langt fra Bergen fengsel.

Fant beinrester og klær

Det var en mann som fisket som fant ham. Han observerte beinrester og klær i terrenget.

Avdøde hadde tilknytning til Åsane, og han ble offisielt meldt savnet 26. juni året før. De siste sikre observasjonene av ham skal ha vært to-tre måneder tidligere på våren.

I det kriminelle miljøet gikk det mange rykter om hva som hadde skjedd med 54-åringen.

Advokat Ann Turuid Bugge som tidligere har vært forsvarsadvokat for Breivik, var ikke i tvil om at klienten var tatt av dage.

– Han var en sterk mann, så flere må ha vært med på det, sa Bugge til BA i juni samme år.

Hun beskrev ham som en svært hyggelig fyr, trass i sin bakgrunn og mente det offentlige hadde gjort ham en del urett opp gjennom årene.

Tre personer skal ha fortalt advokaten at han ble drept.

Obduksjonsrapporten av levningene ga imidlertid ikke noe svar på dødsårsaken.

I august 2016 beordret statsadvokaten ytterligere etterforskning og avhør, uten at dette ledet til noe gjennombrudd eller siktelser.

Like før jul bestemte statsadvokaten i Hordaland en endelig henleggelse av dødsfallet.

– Mangel på bevis

– Årsaken er mangel på bevis. Vi vet ikke hva som har skjedd, ei heller om det har skjedd noe straffbart, sier politiadvokat Elisabeth Bru til BA. Hun er påtaleansvarlig for etterforskningen i Vest politidistrikt.

Hun har tidligere gitt uttrykk for at politiet har etterforsket dødsfallet bredt og at de har holdt alle muligheter åpne.

Bistandsadvokat John Arild Aasen representerer de etterlatte. Han bekrefter overfor BA at avgjørelsen om henleggese er påklagd til Riksadvokaten.

Dermed blir det opp til landets øverste påtalemyndighet å sette sluttstrek, eller beordre ny etterforskningen av det tre år gamle mysteriet.

Artikkeltags