Gå til sidens hovedinnhold

GPS kan gi svaret på buss-smellen

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet ber om å få utlevert opplysninger fra busselskapet etter den voldsomme krasjen i Sydnestunnelen tirsdag.

Minst tre passasjerer kom til skade, ingen av dem alvorlig, da en buss braste inn i en annen buss i tunnelen som er forbeholdt kollektivtrafikk under Nygårdshøyden.

Dette førte til en kjedekollisjon ettersom den påkjørte bussen ble skubbet inn i en tredje buss som sto i ro og ventet på grønt lys i krysset Nygårdsgaten/Christies gate.

– Oppsto forvirring

– Jeg hørte et smell. Lysene gikk og det oppsto forvirring. Jeg slo meg i kneet, sier et vitne BA har snakket med.

Ulykken skjedde like før klokken 16.

– Uoppmerksomhet

Politiets innsatsleder Frank Listøl antydet tidlig at ulykken må skyldes uoppmerksomhet fra bussjåføren som forårsaket krasjen.

– Vi har ennå ikke avhørt sjåføren og har ikke gjort førerkortbeslag, bekrefter politioverbetjent Atle Heradstveit ved trafikkavsnittet på Bergen sentrum politistasjon.

Det kan imidlertid skje hvis det viser seg at sjåføren har gjort seg skyldig i brudd på veitrafikkloven. Den slår enkelt og greit fast at enhver trafikant skal ferdes hensynsfullt og aktsom i trafikken.

 

Sjekker hastigheten

– Vi har bedt om å få ut en del teknisk informasjon fra busselskapet, GPS, eller noe som selskapet kaller «flåtestyring». Det kan si oss noe om hastigheten før sammenstøtet, sier Heradstveit til BA.

– Bildet på hva som har skjedd et tydelig, men vi må få gjennomført et skikkelig avhør og få klarhet i hva som egentlig skjedde, sier overbetjenten.