Politiet med terrorøvelse i sentrum

Politiet gjennomførte en stor terrorøvelse i Bergen tirsdag kveld.

Politiet gjennomførte en stor terrorøvelse i Bergen tirsdag kveld. Foto:

Bevæpnet politi var synlig i bygatene tirsdag kveld.

DEL

Politiet og samarbeidspartnere øver på terrorbekjempelse tirsdag og onsdag frem til klokken 20.

Øvelsen vil foregå i flere områder i politidistriktet, men hovedtyngden av øvelsen foregikk tirsdag ettermiddag og kveld i deler av Bergen sentrum, opplyste Vest politidistrikt i en pressemelding.

Like før klokken 21 avsluttet politiet øvelsen i og rundt Hordaland fylkeskommune-bygget, opplyser operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt.

Væpnet politi

Innbyggerne kunne se en del uniformert politi som var bevæpnet i områdene der det ble øvd. I noen områder øvde politiet og Forsvaret sammen.

– Det vil også være en del sirener og synlig utrykningskjøretøy i sentrum tirsdag ettermiddag og kveld. Ingen veier vil bli stengt, men vi ha en del motorsyklister ute i bybildet for å sørge for sikkerheten, sa Knut Meling, øvelsesleder i Vest politidistrikt til BA tirsdag formiddag.

Øvingsområdene blir skiltet.

Saken fortsetter under bildet

Øvelsen ble blant annet gjort i Hordaland fylkeskommune-bygget i Bergen sentrum.

Øvelsen ble blant annet gjort i Hordaland fylkeskommune-bygget i Bergen sentrum. Foto:


Det ble også sendt ut Twitter-meldinger med konkrete stedsangivelser av områder der politiet øver rett i forkant av oppstart det enkelte sted.

– Rundt 200 ansatte i Vest politidistrikt vil delta. De får ikke vite hvor de skal på forhånd, og politiet kan derfor ikke varsle om konkrete steder før øvelsesoppdragene starter, sa Meling til BA.

Nasjonal øvelse

Øvelse Nordlys er en felles årlig nasjonal kontraterrorøvelse. Politidirektoratet (POD) har ansvaret for planlegging og gjennomføring av politiets nasjonale beredskaps- og krisehåndteringsøvelser i samarbeid med politidistriktene, særorgan, Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Forsvaret og andre samvirkeaktører.

Saken fortsetter under bildet

Tirsdag og onsdag skal politiet og deres samarbeidspartnere øve på terrorbekjempelse.

Tirsdag og onsdag skal politiet og deres samarbeidspartnere øve på terrorbekjempelse. Foto:

Øvelse Nordlys skal øve og videreutvikle evnen til samhandling og felles nasjonal innsatsevne fra både justis- og forsvarssektoren.

I tillegg skal den også kunne gi rom for å inkludere andre viktige nasjonale funksjoner innen krisehåndtering, som for eksempel helse- og samferdselssektoren.

I 2019 øver Trøndelag, Innlandet og Vest politidistrikt.

Artikkeltags