Mannen arbeidet i en barnehage i Bergen, og var i løpet av to måneder i fjor høst også vikar i flere andre barnehager.

– Det er så langt ikke fremkommet indikasjoner på at siktede har begått fysiske overgrep mot barn, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland.

Politiet pågrep siktede 26. juli og han ble fredag 28. juli varetektsfengslet i fire uker.

Beslaglagt datautstyr

Vest politidistrikt fikk saken på bordet da siktedes navn dukket opp i en sak som etterforskes i et annet politidistrikt.

– Vi har ransaket hos siktede og gjort beslag i blant annet datautstyr. Nå har vi begynt på gjennomgangen av beslaget, og det gjenstår en god del arbeid, sier Høyland til BA.

Høyland vil ikke si noe mer om bildene som er funnet eller størrelsen på beslaget.

– Er noe av materialet som ble funnet egenprodusert?

– Nei, så langt er det ikke kommet frem indikasjoner på at siktede har begått overgrep mot barn, opplyser hun.

Politiet forsøker nå å identifisere personer på bildene som er beslaglagt, opplyser Høyland til BT.

Kolleger avhørt

Flere av mannens kolleger i barnehagen er blitt avhørt og flere nye avhør er planlagt.

– Vi har et godt samarbeid med kommunen og ledelsen i barnehagen der siktede er ansatt. De ansatte og eventuelle foreldre som har behov for oppfølging vil få dette, sier hun.

Mannen er ikke tidligere straffet eller omtalt i politiets systemer. Han ble varetektsfengslet på grunn av bevisforspillelsesfare.

Møte i barnehagen

Bergen kommune er kjent med saken og holdt torsdag kveld to informasjonsmøter i den aktuelle barnehagen. Det var først et for de ansatte og deretter for foreldrene. 

– Begge møtene var preget av at de ansatte og foreldrene var overrasket, og selvfølgelig syntes at det var vanskelig informasjon de fikk høre, sier kommunaldirektør Anne-Marit Presterud til BA.

Politiet, barnevernsvakten og kommunens psykososiale team var til stede på møtene.  På møtet fikk foreldrene informasjon om saken, offentlige hjelpetilbud og råd om hvordan de skal kommunisere med barna om saken.

Fredag blir barnehagen forsterket med flere ansatte samt representanter fra kommunen og barnevernsvakten, som stiller opp hvis ansatte eller foreldre ønsker det.

Siktedes forsvarer, Maria Hessen Jacobsen, opplyser til BA at hun har snakket med sin klient, men ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt.