Gå til sidens hovedinnhold

Mørkkledd mann med våpen skaper frykt på Melkeplassen

Artikkelen er over 4 år gammel

– «Å Gud, bor du der?! Der er det så mye løye», sier folk når de hører at jeg bor på Melkeplassen, forteller Linda Hundsnes (42). – Jeg prøver å unngå øyekontakt med folk og går litt fortere på kvelden, sier nabo Malin Dyngeland (21).

For tredje gang denne måneden måtte politiet natt til fredag rykke ut til Melkeplassen etter meldinger om en mann med våpen.

– Vi fikk melding om dette klokken 0344 natt til fredag. En bilist på Melkeplassen så en mørkkledd mann var i ferd med å krysse veien. Blisten stoppet. Da så han at mannen hadde et dekket til ansiktet med et skjerf eller lignende. I hånden hadde mannen noe bilisten bestemt mener var et skytevåpen, sier operasjonsleder Morten Kronen til BA.

– Var mannen truende?

– Nei, men han skal ha gått mot bilisten. Vedkommende ble da skremt, kjørte fra stedet og ringte politiet.

Politiet ønsker tips

Politiet rykket ut med blant annet hundepatruljer.

– Vi søkte i området i halvannen time uten resultat, forklarer Kronen.

Mannen skal ha vært rundt 170 cm høy.

Denne saken, sammenfaller med flere lignende episoder i området denne måneden.

Ingen er pågrepet i disse to sakene.

– Politiet ønsker tips. Kontakt oss på 02800. Vi utelukker ikke at det er samme mann som står bak alle disse tre hendelsene.

Ikke overrasket

BA snakket fredag morgen med flere Melkeplassen-beboere. De var klare på at det var ubehagelig med de siste ukers episoder.

– Jeg lurer på hvorfor ingen har fått fatt i ham. Nå føler jeg meg litt utrygg på kvelden. På dagtid er det ikke noe problem, sier Malin Dyngeland (21), og legger til:

– Jeg blir overrasket når slikt skjer, men jeg er ikke overrasket over at det skjer her på Melkeplassen når det først skjer. Her bor det mye forskjellige typer folk.

– «Bor du der?!»

Linda Hundsnes (42) fra Haugesund har fått reaksjoner fra bergenske venner på at hun bor i Riplegården.

– «Å Gud, bor du der?! Der er det så mye løye», sier de. Jeg visste ingenting om Melkeplassen da jeg flytte til Bergen. Nå har jeg imidlertid bodd her i syv år og ikke opplevd noe skummelt, forteller Hundsnes.

Natt til fredag sov hun som en stein.

– Selv om jeg ikke har opplevd noe, får jeg jo med meg i avisene at det skjer mye rart her oppe. Det er ikke noe kult, mener Hundsnes.

– En ubehagelig tanke

På lokalbutikken gikk fredag ryktene og spekulasjonene om den maskerte mannen.

– Det snakkes selvfølgelig en del om dette. Folk har sine teorier. Vi ansatte ber bare om at man kontakter politiet om de har noe å komme med, sier assisterende butikksjef ved Coop Prix Melkeplassen, Anette Marthinussen (29).

– Jeg har ikke merket noen frykt her, men det er klart – det er en ubehagelig tanke at en mørkkledd mann med våpen går løs her.

Sindig Melkeplassen-veteran

Mellom reolene i butikken ristet Gustav Løseth (84) på hodet over «hysteriet» over den mystiske mannen.

– Bare folk viser en trebit eller mobiltelefon blir jo folk helt ville her. Jeg har et avslappet forhold til det. Det er sikkert bare noen som synes at det er gøy å skremme og tulle med folk, mener Løseth.

Han har bodd i Turnhallen borettslag siden 1960 og har opplevd mye forskjellig på Melkeplassen.

– Det var mer bråk her før i tiden. Nå er det stort sett stille og rolig og et godt sted å bo.

Kommentarer til denne saken