Nye undersøkelser i Trine Frantzen-saken

Nye Sandviksvei 52 ble herjet av brann i 1995. Ni år senere forsvant Trine Frantzen (innfelt). Et tips knyttet til denne branntomten om mulig dumping av et lik i mai 2004.

Nye Sandviksvei 52 ble herjet av brann i 1995. Ni år senere forsvant Trine Frantzen (innfelt). Et tips knyttet til denne branntomten om mulig dumping av et lik i mai 2004. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet gjør igjen undersøkelser i Trine Frantzen-saken etter at de den siste uken har fått flere tips.

DEL

Et tips som BA og politiet fikk inn i 2007, men som etterforskningen aldri klarte å komme til bunns i, ble igjen tatt opp i TV 2-programmet «Åsted Norge» mandag kveld.

– Vi har fått inn en del tips, og gjort noen undersøkelser, forteller påtaleansvarlig i Trine Frantzen-saken, Ole Bjørn Mevatne, til BA mandag.

LES OGSÅ: Ingen har sett Trine siden 2004

Flere branntomt-tips

Et av spørsmålene som ble tatt opp i programmet, er hvorvidt Frantzen kan ha blitt rullet inn i et teppe eller en sovepose og dumpet ved en gammel branntomt i Nye Sandviksveien.

Det var i 2007, tre år etter forsvinningen, at det gikk rykter i det kriminelle miljøet om at det kunne være tilfelle.

Tipset tilfløt både politiet og BA-redaksjonen, men hvem som opprinnelig var kilden til informasjonen, ble aldri avdekket. Dermed lyktes det ikke å sjekke opp i troverdigheten av tipset.

Mevatne forteller at de fleste av tipsene som har kommet inn etter TV-programmet gjelder nettopp branntomten i Nye Sandviksveien.

– Kan du si hva tipsene gjelder?

– Jeg har ikke lyst til å kommentere det nå. Vi har nettopp begynt å gå igjennom tipsene, og skal undersøke mer, sier politijuristen.

Mevatne forteller at saken står på samme sted som før TV-sendingen. Hva som skjer videre, vet han ikke.

– Det er vanskelig å si. Det som er utfordrende i denne saken er først og fremst tiden og det at vi aldri har funnet Trine Frantzen, sier han.

Samboeren ble siktet

Det var 13. mai i 2004 at Trine Frantzen ble meldt savnet av sosialkontoret i Os. De første tre månedene behandlet politiet saken som en ordinær savnetmelding. 16. august samme år endret saken statur til «mulig drapssak».

Frantzen tilhørte rusmiljøet. Før hun forsvant skal hun ha gitt uttrykk for at hun levde i frykt for samboeren.

Mer enn to år etter savnetmeldingen blir levert inn, pågriper politiet Trines samboer og en kameraet. Halvannet år etter beslutter Riksadvokaten å henlegge saken på grunn av bevisets stilling.

Artikkeltags