Gå til sidens hovedinnhold

Mann funnet omkommet etter redningsaksjon i Ljosavatnet

Artikkelen er over 3 år gammel

En mann i 70-årene fra Bergen ble søndag meldt savnet etter at båten hans kantret.

Alle nødetater ble tilkalt etter at det kom inn meldinger om at en båt hadde gått ned ved Ljosavatnet og Reinsnosvatnet i Odda kommune.

– Det skal ha vært en person i om bord i båten, sa Kjetil Hagen ved Hovedredningssentralen (HRS) i Sør-Norge til BA rundt klokken 1400.

Storstilt leteaksjon

Det var vitner som meldte fra om hendelsen.

De skal ha sett båten forsvinne ned i et stryk som omtales som svært farlig.

Alarmen gikk cirka klokken 1345, og det ble satt i gang en storstilt leteaksjon i området.

Dykkere både fra Os og Stavanger, to luftambulansehelikopter, flere lokale politipatruljer samt innsatsleder fra Bergen, brannvesenets alpine redningsgruppe, helseressurser, mannskaper fra Røde Kors og et Sea King-helikopter bidro i aksjonen.

Også Sivilforsvaret ble kalt ut, men aksjonen ble avblåst før de hadde kommet frem til ulykkesstedet.

Fant deler av båten

Klokken 1610 ble deler av den savnedes båt funnet midt i elven.

To timer senere ble den savnede første gang observert i elven, men på grunn av svært høy vannføring, kom ikke redningsmannskapene seg frem til den savnede.

Dermed satt man i gang arbeid med å demme opp elven ved hjelp store sandsekker.

– Da man fikk stoppet litt av vannet og minsket vannføringen, ble det mulig for den alpine redningsgruppen fra brannvesenet å fire seg ned til det som dessverre viste seg å være den omkomne mannen i 70-årene, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Hans-Eirik Thue, til BA.

Klokken 1810, mer enn fire timer etter ulykken, ble den første observasjonen gjort av mannen. Klokken 1825 var han brakt i land.

– Nå har vi avsluttet aksjonen på stedet, og vi har hatt debrif med alle de involverte. Den omkomne er fraktet til Odda sykehus, og pårørende er varslet og tatt hånd om, sier Thue.

Kommentarer til denne saken