En person reddet opp av sjøen i Farsund

Personen som ble hentet i land, er fløyet til sykehus.

Personen som ble hentet i land, er fløyet til sykehus. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En person er fløyet til sykehus etter å ha blitt hentet opp av vannet ved en molo ved Borhaug i Farsund. Det letes ikke etter flere personer, og søket er avsluttet.

DEL

Personen som er reddet opp av vannet, er fløyet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

Helse Bergen opplyser at mannen er kritisk skadet.

Ifølge Hovedredningssentralen er personen som var savnet, en utenlandsk statsborger.

Først ble det meldt at to personer kunne ha havnet i sjøen, men dette viste seg ikke å stemme. Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser at søket er avsluttet.

Til VG opplyser 110-sentralen at den som havnet i vannet, var en del av et følge på seks personer som befant seg på moloen. Meldingen om at noen hadde falt i vannet kom klokken 19.24 torsdag kveld.

Redningsskøyten tok fyr

Redningsskøyta Ægir ble tatt av en brottsjø da den deltok i søket. Den gikk rundt to ganger og har fått store skader og tok fyr, men brannen ble slukket.

– Mannskapet er tatt om bord i et redningshelikopter og er i god behold, melder Redningsselskapet

Mannskapet ble fløyet til Sola for å bli tatt hånd om av helsepersonell. De pårørende er orientert, og Redningsselskapet har satt krisestab i forbindelse med situasjonen.

Den forlatte skøyten har drevet inn mot land, og bergingsarbeidet vil bli satt i gang når været tillater det.

Ifølge Hovedredningssentralen var det et mannskap på tre som ble reddet, og de er noe forslått etter å ha blitt tatt av brottsjøen.

Redningsskøyten Ægir ble bygd i 1998 og er i Skomvær-klassen. Den er 19,61 meter lang, har et 5,70 meter bredt dekk og en topphastighet på 24,9 knop.

OBS-varsel

Det er sendt ut OBS-varsel for store deler av Sør-Norge. For Agder, Telemark og Buskerud varslet Meteorologisk institutt kraftig sørvestlig vind, med vindkast på 20-25 sekundmeter utsatte steder torsdag ettermiddag og kveld.

Ved Lindesnes ble det målt opptil 32 meter per sekund i kastene, og statsmeteorolog Vibeke Thyness sier til Fædrelandsvennen at det blåste full storm. Vinden skal minke natt til fredag.

Borhaug, også kjent som Vestbygda, er et tettsted på Lista i Vest-Agder. Det ligger rundt 10 kilometer vest for kommunesenteret Farsund og ikke langt unna Lista fyr.

Artikkeltags