Meldingen kom klokken 1036 fredag formiddag.

– En turgåer meldte fra til oss at vedkommende hadde hørt noen som ropte «hjelp, hjelp» i området mellom trafostasjonen på Montana og Ulriksmasten, sier operasjonsleder Tatjana Knappen ved Vest politidistrikt til BA.

Terrenget i området er bratt og lite tilgjengelig. Luftambulanse, brannvesenets drone, redningshunder, frivillige og politi deltok i søket.

Knappen understreker at politiet måtte ta meldingen på største alvor.

Saken fortsetter under bildet.

 

Søket ble koordinert fra Montana, og ble ledet av politiets innsatsleder.

– Vi har nå hundeekvipasjer fra politiet og Norske Redningshunder i søk, og er i ferd med å sende ut mannskaper fra Røde Kors i området for å lete. Vi har også oppe drone fra brannvesenet, og Luftambulansen har flydd over området, sier politiets innsatsleder Ivar Kvant til BA like før klokken 1230.

Saken fortsetter under bildet.

 

Mye sau i området

– Det er flere som har meldt til oss at de har hørt rop om hjelp fra det som høres ut som en mannsstemme. Også de første av våre mannskaper som kom, hørte dette, sier Knappen til BA.

Hun sier at det er mye sau i området.

– Vi utelukker ikke at det kan være sau man hører, det kan være lett å forveksle. Våre egne mannskaper hørte også det de mente var rop da de kom frem, sier Knappen.

Det er også kommet opplysninger om at det ble hørt rop klokken 0700 fredag morgen.

Saken fortsetter under bildet.

– Vi har blant annet sett på parkerte biler i området og sjekket opp dem, uten at det har gitt oss noen svar, sier operasjonslederen.

I 2000-tiden var det fortsatt ikke gjort noen nye funn eller observasjoner.

– Vi kommer til å avslutte søket klokken 2100. Det er mulig vi kommer til å ha ute lytteposter i natt. Ingen er meldt savnet, sier operasjonsleder Per Algrøy til BA.

Saken fortsetter under bildet.

Hørte rop

Åshild Lothe og Eva Linn Daae var ute på tur da de møtte en dame som sa hun hadde hørt rop om hjelp ute i terrenget.

– Like etterpå hørte vi det samme, men det var vanskelig å si akkurat hvor det var. Antakeligvis ikke så høyt oppe, tror de.

De var på vei nedover Skiveien, omtrent ved en gapahuk, da de hørte ropene rundt klokken 1200.