I slutten av november ble statuen av SiB-katten avduket utenfor Studentsenteret. Det var mange oppmøtte, mange smil, musikk og taler.

– Jeg må si at dette er jo litt rart. Araya ble studentenes katt, og bodde egentlig bare hos oss, sa Torkjell Rød, eier av katten og vokalist i Audrey Horne.

Araya, som var kattens egentlige navn – oppkalt etter vokalisten i Slayer, døde som følge av en blodpropp på julis aller siste dag i fjor sommer.

Søndag ble det oppdaget at statuen er borte.

– Vi er triste

Det var initiativtakerne til statuen, Eirik Reikerås og Tord Lauvland Bjørnevik, som gjorde BA oppmerksom på at SiB-katten nå er borte.

– Vi er triste og lei oss over bortføringen, og håper at statuen kommer hjem igjen, sier de.

Begge befinner seg for tiden i Tokyo, og fikk beskjed om tyveriet for snart et døgn siden.

– Katten var etter vår viten boltet og støpt fast til sokkelen. Det var meningen at det skulle være vanskelig å fjerne den, sier Reikerås.

Politianmelder

– Dette er utrolig trist! Herregud, jeg skjønner ikke at noen vil stjele den fine statuen av SiB-katten, sier Marita Monsen, kommunikasjonssjef i Studentsamskipnaden på Vestlandet (Sammen).

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Hun forteller at de anmelder saken.

– Statuen var støpt på plass, så jeg tror ikke det bare var å nappe den med seg. Så de må ha hatt utstyr med, sier Monsen.

Kommunikasjonssjefen håper at dem som eventuelt har sett noe mistenkelig aktivitet rundt statuen tar kontakt med politiet.

– Jeg håper og har troen på at den kommer tilbake, sier Monsen.

Frode Kolltveit, operasjonsleder i Vest politidistrikt, opplyser at der er kjent med tyveriet.

– Vi har ingen mistenkte så langt. Hvis noen har sett noe, ber vi dem om å ringe oss, sier operasjonslederen.

Politiet kan kontaktes på 02800.

Artikkelen fortsetter under videoen.

 

Kjent pusefjes

I flere år var Araya et kjent pusefjes i og rundt Studentsenteret på Nygårdshøyden.

Det rant inn med kondolanser på den uoffisielle Facebook-siden da SiB-katten døde. Kort tid etter at den langhårede sibirkattens død, startet studentene de nå 27 år gamle masterstudentene, Bjørnevik og Reikerås, en innsamlingsaksjon for å kunne finansiere monumentet av den populære katten.

Rundt hundre studenter og ansatte bidro for å kunne realisere minnesmerket, som skulptøren Vidar Bratlund-Mæland har laget.

– Det er klart den katten fortjente en statue. Alle kjente til den, og den var overalt hele tiden, sa de to initiativtakerne under avdukingen i november.

Ikke overrasket

Kris Henriksen (36) bor i nærområdet til Studentsenteret og går ofte forbi statuen av den famøse katten. Når han på søndagstur merker at katten er borte, reagerer han ikke med vantro.

– Jeg er ikke overrasket. Man har jo sett flere ganger i denne byen at når noen lager noe fint og kunstnerisk, er det alltid noen som skal ødelegge, sier Henriksen og rister på hodet.

– Det er en rar by og verden vi lever i, konstaterer han og legger til at han håper den skyldige blir funnet.

– Det skal jo en del krefter til for å flytte på den statuen, så forhåpentligvis har noen sett noe. Det skulle ha vært videoovervåking i området, for det hadde nok gjort politiets arbeid langt lettere.

Har du tips i saken?

Tips BA på 800 33 044 eller bruk tips@ba.no

Har du en video kan du laste den opp her. Du kan også sende oss en melding på Facebook.

Legg gjerne ved navn og telefonnummer når du sender tips og bilder til oss.