Gå til sidens hovedinnhold

Motorsyklist tatt i 137 km/t på Sjølinjen

Artikkelen er over 5 år gammel

Sivil UP-bil foretok gjennomsnittsmåling.

Klokken 1135 stanset Utrykningspolitiet (UP) en motorsyklist på Fritz C. Riebers vei i Fana. UP-patruljen kjørte sivilbil, og kom over føreren da de svingte ned fra Fjøsangerlokket og kjørte mot Lagunen.

– Han kom i venstre felt, og vi kunne høre på lyden at han dro på. Vi startet en gjennomsnittsmåling, og resultatet ble 137 kilometer i timen, sier en av politibetjentene, som ikke ønsker navnet sitt på trykk.

Målingen ble foretatt fra Fjøsangerlokket til avkjørselen mot Nesttun. Der går fartsgrensen fra 60 til 80 kilometer i timen.

La seg flat

Mannen ble stanset, og mistet førerkortet på stedet. Han godtok beslaget.

Han er 21 år gammel, og la seg ifølge politibetjenten flat.

– Han blir nok uten førerkort en stund. Han hadde også prikker fra før.

Risikabelt

Betjenten sier det er svært farlig å holde slike hastigheter.

– I venstre felt på en motorvei kan det plutselig svinge ut en bil fra høyre felt. Farten er så høy at bilister som bytter felt kan se i speilet uten å se noen, for så å svinge ut når motorsykkelen kommer, sier UP-betjenten.

Mannen var også iført joggebukse og vattert jakke.

– Det er ikke bra at kjøreutstyret er så dårlig, og spesielt ikke når farten er så høy.

– Det kjøres hardt

UP ser mange motorsyklister som kjører for fort. I det siste har blant annet en blitt stoppet i Romarheimsdalen i 127 km/t, og to ungdommer mistet lappen i Fanavegen etter å ha kjørt i 76 km/t i 50-sonen.

– Det kjøres hardt, og av og til er de ikke villige til å stoppe. Da blir straffen strengere, sier betjenten, og sier mannen som ble stanset i dag stoppet umiddelbart da politiet ga seg til kjenne, og var både høflig og samarbeidsvillig.