Mannen ble pågrepet i Bergen tirsdag etter at veivesenet anmeldte saken til politiet.

Veivesenet mistenkte at mannen, en utenlandsk statsborger som er bosatt i byen, urettmessig hadde fått adgang til informasjon via et kundetjenesteprogram (såkalt app).

Den datakyndige mannen skal ha logget seg inn via sin egen brukeridentitet, og funnet en måte - eller utnyttet et sikkerhetshull - som gjorde det mulig å hente ut flere millioner brukeres informasjon - fra desember i fjor og frem til han ble pågrepet i forgårs.

– Det dreier seg om fødselsdato, fullt navn, kunde-ID, opplysninger om målform og adresser, sier politiadvokat Anders Hoff i Vest politidistrikt til BA.

– Ikke personnummer

Han understreker at det ikke er snakk om fullt personnummer eller annen sensitiv informasjon, men at de likevel ser meget alvorlig på saken.

Ifølge Statens vegvesen er det tale om flere millioner søk fra desember i fjor og frem til januar.

I avhør har mannen nektet straffskyld for innbrudd, men han vedgår at han ønsket å utvikle en app for mobiltelefoner og nettbrett hvor informasjon om kjøretøy er sentralt.

Politiet hadde planer om å begjære siktede fengslet torsdag, men mener det ikke lenger er fare for bevisforspillelse.

Etterforskerne har avhørt mannen og tatt beslag i mannens utstyr og sikret seg den informasjon som er nødvendig i den videre etterforskningen.

To års fengsel

Ifølge straffelovens paragraf 204 er strafferammen bøter eller fengsel i inntil to år for den som «ved å bryte en beskyttelse eller ved annen uberettiget fremgangsmåte skaffer seg tilgang til datasystem eller del av det».