Drept 18-åring var passasjer i dødskrasjet

Krimteknikere og ulykkesgruppen jobbet på stedet i morgentimene etter ulykken.

Krimteknikere og ulykkesgruppen jobbet på stedet i morgentimene etter ulykken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet har fastslått hvem som førte bilen som kolliderte i Kvinnherad i romjulen.

DEL

En 18-åring omkom da en bil kjørte av veien og kolliderte med autovernet på Opsangerveien ved Husnes i Kvinnherad natt til onsdag 27. desember.

Den andre som satt i bilen, også han en mann på 18 år, ble fraktet til sykehuset i Stavanger kritisk, altså livstruende, skadd.

Nå har politiet ved hjelp av vitneavhør og tekniske undersøkelser klart å slå fast at det var mannen som ble kritisk skadd som var føreren av bilen. Sjåføren har førerkort.

– Det er ikke mistanke om rus, men vi har tatt blodprøver av hensyn til alvoret i saken, opplyser politiførstebetjent Torgeir Fosse ved Kvinnherad lensmannskontor til BA.

Ukjent årsak

18-åringen er flyttet fra sykehuset i Stavanger til Haukeland sykehus for videre behandlingen. Tilstanden er fremdeles alvorlig og stabil, ifølge politiet, som foreløpig ikke kan si noe om årsaken til ulykken.

– Det kan ta måneder før vi kan si noe om hendelsesforløpet. Vi vil avvente resultatene fra undersøkelser fra politiets krimteknikere og veivesenets ulykkesgruppe, sier Fosse.

Den omkomne 18-åringen bisettes fredag klokken 1200 i Valen kirke.

Andre alvorlige ulykke

Dødsulykken var den andre alvorlige trafikkulykken i Kvinnherad i julen. Fredag 22. desember krasjet en bil med seks unge menn i fjellveggen i Halsnøytunnelen, ikke langt fra Opsangerveien. Tre ble alvorlig skadet, mens tre slapp unna med lettere skader.

– Kun en person som er igjen på Haukeland sykehus per i dag. Det er ikke fare for liv, opplyser Fosse.

Artikkeltags