Avslutter søket etter savnet 61-åring

Det aktive søket etter Trond Erik Lohne ble avsluttet lørdag kveld uten funn.

Det aktive søket etter Trond Erik Lohne ble avsluttet lørdag kveld uten funn. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Gjennom hele lørdag pågikk leteaksjonen etter savnede Trond Erik Lohne for fullt frem til det ble mørkt.

DEL

Men lørdag kveld melder politiet at aksjonen er avsluttet, og at de nå vil etterforske saken videre, men ikke lete aktivt etter 61-åringen som har vært savnet i Olsvik siden mandag.

Det har allerede vært gjennomført flere omfattende søk etter den savnede etter at han ble meldt savnet på torsdag. Letingen har vært konsentrert i den savnedes nærområde, samt Alvøskogen og Kanadaskogen.

Oppretter tipstelefon

– Vi har nå finkjemmet et større område hvor han sist ble sett uten resultat. Vi har også fulgt opp de tipsene vi har fått. I den forbindelse er det blitt besluttet å nå avslutte det aktive søket, sier operasjonsleder Han-Eirik Thue.

Familien er ifølge politiet innforstått med at søket avsluttes.

– Saken går nå over i etterforskningssporet for savnede personer. Det er opprettet en tipstelefon, og vi ber publikum som kan ha tips i saken om å ta kontakt på 02800, sier Thue.

Roser letemannskapene

– Det er gjort en stor innsats og jeg vil gjerne berømme de som har hatt stor utholdenhet gjennom lange dager i dette søket, sier operasjonslederen.

Lørdag var 50 mannskaper fra Røde Kors, sivilforsvaret, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder i aksjon. Deriblant åtte hundeekvipasjer.

Parallelt med letingen har politiet drevet taktisk etterforskning av saken.

– Det jobbes på spreng. Vi har undersøkt det som tenkes kan av bankaktivitet, telefonaktivitet også videre. Dette har ikke gitt oss noen svar, sa innsatsleder John-Endre Skeie til BA tidligere lørdag.

Politiet oppfordrer folk i området om å sjekke hager, boder og bakgårder.

Mannen beskrives som 175 høy og med grått hår. Det er ingen opplysninger om klesdrakt.

– Han skal pleie å gå med caps, opplyser politiet.

Artikkeltags