18-åring innrømmer å ha kjørt ulykkesbilen

En mann mistet livet i en trafikkulykke i Åsane søndag.

En mann mistet livet i en trafikkulykke i Åsane søndag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En 18-åring har forklart til politiet i avhør at han satt bak rattet på ulykkesbilen da en person mistet livet i Åsane søndag.

DEL

– Vi har en formening om hvem som kjørte bilen, og jeg ser at advokat Kaj Wigums klient har erkjent å ha kjørt, sier politiadvokat Thomas B. Arntsen til BA.

Søndag kveld krasjet en bil med seks ungdommer i fjellveggen i Ervikveien, like ved krysset til Tertnesveien. En mann mistet livet i ulykken, mens to ligger hardt skadet på sykehus.

Sitter i avhør

Ifølge vitner BA har snakket med, skal det har vært stor fart og en forbikjøring da ulykken skjedde.

– To personer ble avhørt i går. Den tredje av de siktede sitter i avhør nå. I tillegg blir det gjennomført obduksjon og synfaring i dag, sier Arntsen.

Arntsen ønsker ikke å gå inn på hva som har blitt sagt i avhørene ennå, men i BT har forsvarer for en 18-åring som var i bilen, fortalt at hans klient har erkjent de faktiske forhold.

– Jeg kan bekrefte at han har erkjent de faktiske forhold, utover det ønsker jeg ikke å si noe, sier Wigum til BA. Han forteller at hans klient ble løslatt etter avhøret.

De tre personene som ble avhørt er alle siktet for å ha forlatt ulykkesstedet uten å hjelpe dem som var skadet. Det har allerede blitt pekt på at politiet mistenker at fart kan være en av årsakene til ulykken.

Har tatt blodprøver

– Mistenker dere rus?

– Vi utelukker ikke rus, og har tatt blodprøver av de siktede, men analysene er ikke klare, sier Arntsen.

Politiet har gjort tekniske undersøkelser på stedet, og jobber med å analysere disse.

Personen som ikke ønsket å la seg avhøre mandag, fikk etter eget ønske overnatte i fengsel til i dag.

– Det er ingen dramatikk i det. Det var en løsning som fikk det logistiske til å gå opp, og var i samråd med alle parter. Det er ikke aktuelt med noen fengslinger, sier Arntsen.

– Har de sagt noe om hvorfor de forlot ulykkesstedet?

– Det er for tidlig å si noe om, sier Arntsen.

Artikkeltags