Hordaland politidistrikt bladde i fjor høst opp fem millioner kroner for en 36 fots Goldfish. Nå er båten prøvekjørt og fått dekor etter mønster fra det nye designet til politibilene.

— Den har skikkelig verktøy og godt utstyrt, blant annet med varmesøkende kamera til redningsaksjoner, digital radar og lensepumpe, sier politiførstebetjent Hans-Eirik Thue til BA.

Toppfarten er på 102 knop, eller nærmere 190 kilometer i timen.

I helgen stilles den nye båten ut på en messe ved Telenor Arena på Fornebu, og over påske blir den trekkplaster på båtmessen i Solheimsviken, før den for alvor settes inn i politiets sjøtjeneste.

SATSER PÅ FART

— Når vinden løyer vil vi hente den og kjøre den til Bergen. Planen er at den skal være tilgjengelig på båtmessen over påske, sier Thue.

— Hva er det dere la vekt på da dere skaffet ny båt?

— Vi har et stort politidistrikt fra Stord i sør til Gulen i nord. Det primære var fartsressurser, at vi kan forflytte oss over lengre avstander på kort tid. Den kan gå i 50 knop i nesten uansett vær, sier Thue.

GIKK INN I KONKURSBO

Den forrige båten politiet leide var også spekket med hestekrefter, men båtbyggeriet gikk konkurs og båten ble en del av konkursboet.

Nå ser det ikke lenger ut til å være skjær i sjøen. Hordlandspolitiet er herre på eget skip og seiler sin egen sjø.

— Den forrige båten bråket mye. Må dere fortsatt bruke hørselsvern om bord?

— Nei, det er helt annerledes og mye mindre støy. Den er komfortabel og gjør en god jobb, sier politiførstebetjenten som gleder seg til å kaste loss.