– Folk og vi er eitrende forbanna på det spillet som KrF og Venstre, men særlig Trine Skei Grande, holder på med, sa Os-ordføreren på Vest-Agder Frps årsmøte lørdag.

– Hun fikk en dag i mediene som betaling for at partiet hennes har avvist 40 forslag til ny asylpolitikk og satt landet i en vanskelig situasjon. Og dette før forslagene er endelig jobbet med i regjeringen og oversendt Stortinget. Det går bare ikke an, sa Søviknes, ifølge Fædrelandsvennen.

– Stjernen Sylvi

Både fylkeslaget i Vest-Agder og i Sogn og Fjordane vedtok støtteerklæringer til innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) på sine årsmøter.

Les også: Demonstrerer for å få regjeringen til å følge flyktningekonvensjonen

– Sylvi er en lysende stjerne. Hun står rakrygget i debatten. Vi må sende henne en stor takk, sa Ernst Veum i Luster Frp fra talerstolen under Sogn og Fjordane Frps årsmøte, ifølge NRK.

I uttalelsen fra Sogn og Fjordane heter det at årsmøtet «priser den klare talen og handlekraften til statsråden høyt, og gir Sylvi Listhaug sin fulle støtte for arbeidet hun gjør for å stramme inn flyktning- og migrantpolitikken».

 

– Reelle kamper

Asyl og innvandring var tema i mangt et innlegg idet en rekke partiers fylkeslag hadde sine årsmøter fredag og lørdag.

Venstres leder Trine Skei Grande avviste at hun driver et spill, da hun talte til Oslo Venstres årsmøte tidligere på dagen.

– Dette er helt reelle politiske kamper, og selv om vi kanskje taper på målingene på grunn av det vi gjorde, var det riktig og nødvendig, sier Grande.

Hun oppfordret i talen regjeringen til å legge vekk Listhaugs forslag og heller ta fram Nydalen-avtalen. Dette er avtalen mellom regjeringspartiene og deres støttepartier Venstre og KrF.

– Det eneste som er gjennomført fra den avtalen, er at vi nå har et regelverk som gjør at flere barn får bli. Resten har regjeringen latt ligge i en skuff, sa Grande.

Les også: La Frp få tallene!

KrF-kritikk

KrF-leder Knut Arild Hareide kritiserte også om Listhaugs innstrammingsforslag da han talte til fylkesårsmøtet i Nordland KrF i Bodø lørdag. Han vil imidlertid ikke avvise forslagene tvert, slik Skei Grande har gjort.

– Vårt budskap er at Listhaug må gjøre hjemmeleksen sin. Det ble hastverksarbeid i romjula, og det tyder også høringssvarene fra hennes egne etater på, sier han til NRK.