Ber byrådet verne rullebane-tomt

Avinor-sjef Helge Eidsnes ber byrådet ikke bygge ut andre ting i området hvor Flesland kan utvides i fremtiden. Foto: MAGNE TURØY

Avinor-sjef Helge Eidsnes ber byrådet ikke bygge ut andre ting i området hvor Flesland kan utvides i fremtiden. Foto: MAGNE TURØY

Avinor-sjefen mener området må være tilgjengelig for rullebane senere.

DEL

I det nye byrådets plattform sier de tydelig nei til en ny rullebane på Flesland, og nevner at de vil se på om området hvor en slik kunne ligget, kan brukes til andre ting.

Det er en dårlig idé, mener Avinor-sjef Helge Eidsnes.

– En slik rullebane er ikke aktuelt nå, men kan kanskje bli det i 2040 for eksempel. Da trenger vi at området er tilgjengelig.

Han påpeker at bransjen jobber med å elektrifisere flytrafikken og at det er et mål at alle innenriksflyginger skal være elektriske innen 2040. Det kan i så fall faktisk være med på å utløse et behov for en ny rullebane, forklarer Eidsnes.

– El-flyene kan komme til å være mindre og bli kjørt med hyppigere avganger enn vi gjør i dag. Da kan vi få behov for mer plass til å ta av og lande.

Han understreker at Avinor har hatt god dialog om dette med det tidligere byrådet om dette, og at de regner med å ha det også med byrådet som tiltrådte tirsdag.

– Det er viktig for oss å ikke stenge den døren.

Artikkeltags