Har hatt møte om Woldseths skjebne i Bergen Frp

Silje Hjemdal og Tor Woldseth under nominasjonsmøte i Frp før jul.

Silje Hjemdal og Tor Woldseth under nominasjonsmøte i Frp før jul. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Organisatorisk leder i Vestland Frp, Sigbjørn Framnes, vil legge lokk på bråket i bystyregruppen til Bergen Frp.

DEL

Klokken 2000 startet møtet han har invitert til med de involverte i saken. Framnes ville selv ikke si hvor eller når møtet er.

– Jeg har ikke lyst å kommentere dette i det hele tatt. Vi skal ha et møte i dag, så får vi ta det derfra.

Møtet var over cirka 2230. Framnes sier at det var positivt, uten at han vil si hva det innebærer.

– Har Tor Woldseth tillit fra resten av gruppen, eller ikke?

– Vi har ikke sett på det spørsmålet, vi er blitt realitetsorientert og vet mer om hva det går i.

– Hva var rådet ditt?

– Det holder vi internt. Dette får bystyregruppen ordne selv, og det gjør de på en god måte.

Resten av møtedeltakerne tar enten ikke telefonen, eller viser til Framnes.

Ville ta alle verv

Forrige uke sprakk saken om at Bergen Frp sin bystyregruppe, med Christoffer Thomsen (leder i Bergen Frp), Eiler Macody Lund, Christian Haugen og Daniel Hägglund vil ta fra gruppeleder Tor Woldseth alle verv.

I praksis betyr det at de vil frata ham en godt betalt fulltidsjobb som gruppeleder og komitenestleder i bystyret.

Fremnes har invitert til møte med sikte på å få til en minnelig løsning, mens Woldseths kritikere har tatt med seg en lang liste med forhold de mener tilsier at gruppelederen er uegnet i jobben sin.

Kilder trekker frem at han skal ha oppført seg kritikkverdig i diverse sammenhenger, og at han har utvist et slapt og lite engasjerende lederskap av bystyregruppen.

Silje Hjemdal, Frps stortingsrepresentant fra Bergen, og tidligere bystyremedlem, er svært ordknapp om den tilspissede situasjonen.

– Dette har jeg ingen kommentar til, skriver hun i en SMS. Heller ikke spørsmålet om hun håper de beholder Woldseth blir besvart.

I gårsdagens BA sang de to tidligere Frp-kvinnene Helen Watle Kongshavn og Monica Nilsen ut. Begge har lang og tung erfaring med Frps bystyregruppe, og styrene organer i lokallaget.

– Tor Woldseth er ikke enkel for å si det rett ut. Han er sleivete i munnbruken, han meler utelukkende sin egen kake, han har alltid rett og holder ikke det han lover, sa Kongshavn og forklarte at Woldseth hadde truet seg til førsteplassen på valglisten i 2015.

Realitetsorientering

BT skrev i helgen at Woldseth skal ha oppført seg nedsettende og brutalt overfor bergensdelegater på årsmøtet til Vestland Frp.

Årsaken skal ha vært at de ikke ville støtte Rosa Herdlevær i nominasjonen. Det er en kvinne Woldseth har hatt et forhold til i en årrekke.

BA får også opplyst at Woldseth skal ha oppført seg på en måte som fikk samferdselsminister Jon Georg Dale til å bli forbannet.

Framnes vil ikke ta stilling til det som er kommet frem i mediene. Frp har også oppfordret de involverte til å ikke snakke med mediene om saken.

– Møtet handler blant annet om å få en realitetsorientering fra de involverte, direkte. Slike saker som dette er det best å håndtere internt. Det hadde det vært for andre partier, for Røde Kors, for et selskap, og slik er det for oss også, sier han.

På rabaldermøtet forrige uke ble mistillitsforslaget utsatt til 7. mars.

Artikkeltags