Gå til sidens hovedinnhold

– God bedring, kjære Oddny!

Artikkelen er over 5 år gammel

SV-kolleger og politiske motstandere hyller Oddny Miljeteig.

Trude Drevland er blant dem i bergenspolitikken som i dag mottar budskapet om Oddny Miljeteigs sykemelding med sjokk.

– Kjære fine menneske, varme medmenneske og flotte kollega og venn, Oddny. Jeg sender deg og dine nærmeste alle varme tanker og all den kraft jeg kan gi deg og dere. Nå er det viktig å samle alle dine gode krefter og din tro om det å bli helt frisk og passe på hverandre. God bedring, kjære Oddny! skriver Drevland, som for tiden er sykemeldt fra jobben som ordfører i Bergen, til BA.

– Dette var en veldig sjokkerende og trist melding å få. Vi ønsker Oddny god bedring og alt godt! Jeg har selv hatt kreft i nær familie og vet at dette er en tung periode. Heldigvis er prognosene gode, så opp med hodet, og se fremover, Oddny!, sier Høyres gruppeleder i bystyret, Dag Skansen.

Les også

Oddny Miljeteig (60) har fått brystkreft

– Dette er forferdelig trist. Oddny og jeg har sittet i bystyret omtrent like lenge, og har utviklet et godt menneskelig forhold. Hun er alltid i full fart, høyt og lavt - og så skjer dette. Hun er et helt spesielt menneske, og jeg tenker på henne, og håper jeg ser henne snart tilbake, sier fungerende ordfører Tor Woldseth (Frp).

KrFs gruppeleder Marita Moltu påpeker at alle på Rådhuset kjenner Oddny.

– Vi setter stor pris på henne som kollega. Når hun så får en slik sykdom, gjør det sterkt inntrykk. Men vi vet at det er bedre prognoser for å greie seg nå enn før, også fordi det er så mange gode leger. Jeg tenker på henne, og ønsker henne alt godt, sier Moltu.

Skal brette opp ermene for Oddny

Les også

Han skal lede SVs valgkamp

Først og fremst er vi opptatt av at Oddny skal få ro til å bli frisk. Oddny er ikke bare en partkollega, men også en nær venn. Det er tungt når noen du er glad i blir alvorlig syk, sier leder av Bergen SV, Gina Barstad.

Nå ber hun alle SVere legge inn et ekstra gir for Oddny i valgkampen.

– Vi mister den formidable kraften som hun er i en valgkamp. Men selv om hun ikke er med i valgkampen er hun fremdeles vår soleklare førstekandidatat som ingen kan erstatte. Jeg tror samtlige i SV er klare for å ta en ekstra valgkampøkt for Oddny, sier Barstad.

Tina Åsgård er nå fungerende gruppeleder for SV. Hun forteller at Miljeteig fortalte sine partikollegaer at hun hadde fått kreft i juni.

– Det var et sjokk der og da, men vi fikk fort klarhet i at prognosene var gode. Oddny må nå konsentrere seg om å bli frisk, så skal resten av SV ta hånd om valgkampen, sier Åsgård.

– Tror du hennes fravær i valgkampen vil bety noe for SVs oppslutning i valget?

– Det er selvfølgelig ingen drømmesituasjonen for SV. Men Oddny er fremdeles vår toppkandidat selv om hun ikke er med i valgkampen, sier Åsgård.

Lillian Blom er sekretær for bystyregruppen til SV og har jobbet tett med Oddny Miljeteig i flere år.

– Selv om Oddny har kreft, har hun vært i fin form den siste tiden. Jeg er helt sikker på at dette kommer til å gå bra, sier Blom.

Kommentarer til denne saken