Jøran Kallmyr (Frp) utnevnt til ny justisminister

Statsminister Erna Solberg (H) kom ut på Slottsplassen sammen med den nye justisministeren Jøran Kallmyr etter statsråd fredag formiddag.

Statsminister Erna Solberg (H) kom ut på Slottsplassen sammen med den nye justisministeren Jøran Kallmyr etter statsråd fredag formiddag. Foto:

Av

Jøran Kallmyr (Frp) er utnevnt til ny justis- og innvandringsminister etter Tor Mikkel Wara (Frp).

DEL

Statsminister Erna Solberg (H) kom ut på Slottsplassen sammen med den nye justisministeren etter statsråd fredag formiddag.

Verken Solberg eller Kallmyr kom med noen kommentarer til de fremmøtte journalistene, men de skal møte pressen klokken 11.45.

Frp-leder Siv Jensen gir ham imidlertid følgende skussmål:

– Jøran Kallmyr er en erfaren Frp-er som jeg er glad for at nå blir justisminister. Han er godt kjent med arbeidet i Justisdepartementet som tidligere statssekretær, spesielt innvandringsområdet, skriver Jensen i en kommentar til NTB.

Den nye justisministeren er 40 år gammel og kommer fra Fræna i Møre og Romsdal. Han er utdannet jurist og kommer fra stillingen som partner og advokat i Advokatfirmaet Ræder.

Fra oktober 2014 til februar 2016 var Kallmyr statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, først for Anders Anundsen og deretter for Sylvi Listhaug.

Kallmyr begynte sin politiske karriere i Møre og Romsdal FpU, der han etter hvert ble formann. Han var formann i Oslo Fremskrittspartiets Ungdom i årene 2000 til 2003, og i perioden 2004–2006 satt han i sentralstyret i FpU.

40-åringen har også hatt en rekke verv i Oslo-politikken. Blant annet har han sittet i finanskomiteen i Oslo bystyre, han har vært byråd for miljø og samferdsel fra 2007 til 2011, og han ledet byutviklingskomiteen fra 2011 til 2012.

Artikkeltags