Rødt melder i en pressemelding torsdag at den erfarne politikeren nå har takket nei til å ta gjenvalg ved neste års kommunevalg.

Dahle har representert Rødt (og RV) i bystyret i Bergen siden 1987 og i fylkestinget i Hordaland mellom 2003 og 2007. Inneværende periode har han vært representant sammen med gruppeleder Sofie Marhaug.

– Egentlig er tiden overmoden for at jeg skal gi meg, for nå har vi så mange flinke folk i posisjon i partiet som trenger parlamentarisk erfaring. Jeg synes det er synd å stå i veien for dem, sier Dahle til BA.

– Plenty å gjøre på

Han skryter av gruppeleder Sofie Marhaug og mener partiet er i trygge hender.

– Hun er en sympatisk, dyktig og klok dame, og nå er tiden inne for at jeg trekker meg tilbake, sier 71-åringen som slett ikke mener at han er for gammel til å drive politikk.

– Å nei, tvert imot mener jeg det er viktig at også eldre er med som representanter i politikken. Men i et lite parti som vårt, mener jeg også at det er viktig at yngre krefter skal få være med å prege bypolitikken.

Han understreker at han slett ikke har tenkt å gi seg med politikk, men at arbeidet hans nå vil ta andre former.

– Jeg har plenty å gjøre likevel, blant annet bruker jeg mye tid på internasjonalt arbeid. Det er nok å engasjere seg i, blant annet er jeg svært aktiv i Ship to Gaza, sier den erfarne politikeren.

Høydepunkt

– Klarer du å trekke frem et høydepunkt fra din lange karriere i bypolitikken i Bergen?

– Det er nok en sak som står som en av de viktigste for meg, og den er fra midt på 1990-tallet. Da fant kommunen ut at de skulle kreve renter med tilbakevirkende kraft fra en gruppe enslige damer med trang økonomi som hadde fått rentefrie lån for å kunne kjøpe seg en bolig. I den saken spilte jeg en viktig rolle, og vi fikk slått forslaget tilbake. Det synes jeg var en viktig sak som betydde mye for mange, mimrer Dahle.

– Vemodig

I pressemeldingen skriver Rødt at bystyregruppen til partiet i Bergen synes det er vemodig, men forståelig at Dahle ønsker å fokusere på andre ting etter 31 år i bypolitikken.

– Torstein har vært og vil alltid være en politiker vi ser til for veiledning og politisk klarsyn, skriver partiet.

Hvem som skal toppe listen til Rødt Bergen til valget i 2019 blir avgjort på nominasjonsmøtet i november.