Frp har «ingen planer» om å slutte å spandere alkohol

Fiskeriminister og 1. nestleder Per Sandberg og finansminister og partileder Siv Jensen under voteringen på Fremskrittspartiet (Frp) sitt landsmøte på Gardermoen.

Fiskeriminister og 1. nestleder Per Sandberg og finansminister og partileder Siv Jensen under voteringen på Fremskrittspartiet (Frp) sitt landsmøte på Gardermoen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Høyre vurderer å droppe drikkebonger, mens Frp beholder dagens praksis. Sp og Venstre skal diskutere egen alkoholpraksis.

DEL

– Vi har ingen planer om å forandre vår praksis, sier generalsekretær Fredrik Färber (Frp) til Dagen.

Arbeiderpartiet dropper å betale for alkoholservering på sentrale partiarrangementer. Det slo Ap-leder Jonas Gahr Støre fast under Debatten på NRK1 torsdag kveld.

Fremskrittspartiet har ikke planer om det samme. Partiet pleier å spandere alkohol på partimedlemmene sine under landsstyremøter og landsmøter.

På andre politiske konferanser er det opp til den enkelte å kjøpe alkoholholdig drikke.

– Streng kontroll

– Vi har streng alderskontroll på Frp-arrangementer der det serveres alkohol. Ved større arrangementer leier vi også inn egne vektere, sier generalsekretæren til avisen.

En rundspørring Dagen har gjort, viser at KrF, Rødt og Miljøpartiet De Grønne ikke betaler for alkohol til sine medlemmer under partiarrangementer.

Sosialistisk Venstreparti lar delegater til landsmøtet betale selv, men partiet kan spandere noen få enheter på medlemmene under mindre arrangementer.

Avveier spandering

Senterpartiet har hatt en «forsiktig praksis» ved å kun betale for to glass med alkoholholdning drikke under middager på sentrale partiarrangementer.

Men partiet vurderer å drøfte denne praksisen, ifølge generalsekretær Knut M. Olsen.

Venstre skal vurdere å slutte betale for alkohol når sentralstyret har sitt neste møte.

– Da skal vi blant annet ha en grundig gjennomgang og vurdering av skriftlige retningslinjer med hensyn til uønsket oppmerksomhet og seksuell trakassering, sier generalsekretær Christian Herzog.

Høyre vil ikke forby alkohol på partiarrangementer, men vurderer å droppe spandering av alkohol i baren etter festmiddager.

På landsmøtet i fjor vår ble det delt ut flere «bonger» for gratis drikke til deltakere fra parti og presse. Delegatene skal altså fortsatt få gratis vin og øl til maten.

Artikkeltags