Slo opp gigantbanner av bybanen på Bryggen

  Artikkelen er over 3 år gammel

  Det nye byrådet planlegger at bybanen skal gå over Bryggen. Ved hjelp av et banner av bybanen i full størrelse prøver motstanderne å snu kursen.

  DEL

  Etter mange å med rot og kaos inngikk Ap og Harald Schjelderup et kompromiss med KrF og Venstre for å få fortgang i utbyggingen. Ikke uventet har det skapt mange reaksjoner.

  Mange organisasjoner og politiske partier er imot en bybane over Bryggen. Neste lørdag har de invitert bergenserne til Bryggen for å vise sin motstand.

  I den anledning har stiftelsen laget en til et banner av bybanen i sin fulle størrelse. Torsdag ettermiddag ble banneret hengt opp en kort stund for å teste hvordan det ville se ut.

  BA sendte direkte fra Bryggen. Sendingen er nå tilgjengelig som en video.

  Vil gi bergenserne et visuelt inntrykk

  Styreleder i Stiftelsen Bryggen, Kim F. Lingjærde, gruppeleder i Høyre Martin Smith-Sivertsen (H) og Mikkel Grüner fra SV var tilstede da banneret ble rullet ut på Bryggen for første gang.

  – Vi ønsker å vise konsekvensene av en mulig bybane over Bryggen. At folk får et visuelt inntrykk av hvordan det vil være med en bybane som skal gå over Bryggen hvert andre minutt. Det vil si at det alltid kommer til å være en bybane på Bryggen. Folk må vite hva de tar stilling til, sier styreleder i Bryggens Venner, Janicke Runshaug Foss. 

  Hun tror bergenserne vil få kaffien i halsen når de ser banneren.

  – De har snakket om den lille søte, nå er den her i full størrelse. Jeg tror de vil våkne, påpeker hun.

  Markering: Nei til Bybanen over Bryggen

  Lørdag 20. februar skal flere organisasjoner og politiske parti vise sin motstand mot planene om en bybane over Bryggen.

  Arrangementet på Bryggen er tverrpolitisk.

  Arrangementskomitéen består av:
   

  • Nei til bybane over Bryggen
  • Bryggens Venner
  • Sondre Båtstrand (Miljøpartiet de Grønne)
  • Fortidsminneforeningen avd. Hordaland
  • Fortidsminneforeningen Bergen Lokallag
  • Jacob Mæhle (Hordaland unge Høyre)
  • Stiftelsen Bryggen
    

  Burde stoppet bilene i begge retninger

  Mikkel Grüner i  SV mener at banneret av bybanen i full målestokk gir et godt inntrykk av hvordan det kommer til å bli.

  – Men for å få et realistisk bilde av hvordan det vil bli, så burde man ha stoppet bilene i begge retninger og beveget banneret litt frem og tilbake, påpeker han.

  Grüner påpeker at det viktigste argumentet for å legge bybanen langs Bryggen er at man da kan betjene noen av de tettes bebodde områdene i byen, sier Grüner.

  Martin Smith-Sivertsen (H) skotter bort på banneret før han sier:

  – Dette liker jeg ikke. Det at bybanen skal tråkle seg igjennom sentrumsgatene i en så trang by som Bergen er ikke noen god løsning. Jeg ser for meg at Bybanen skal gå i en lang tunnel inn til et sted i nærheten av Rådhuset, og at man lager en stor, sentral holdeplass der, sier Smith-Sivertsen til BA.

  Artikkeltags