Harry Herstad er død

Harry Herstad gikk bort tirsdag etter kort tids sykeleie. Her er han fotografert i fjor sommer i forbindelse med et BA-intervju.

Harry Herstad gikk bort tirsdag etter kort tids sykeleie. Her er han fotografert i fjor sommer i forbindelse med et BA-intervju. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Stord-ordføreren og tidligere Brann-direktør Harry Herstad gikk bort klokken 12 tirsdag formiddag.

DEL

Det skriver Stord kommune i en pressemelding.

Harry Herstad ble sendt til sykehus etter å ha fått et illebefinnende på et møte på Fitjar fredag.

– Det er med stor sorg vi melder at ordfører Harry Herstad gikk bort rundt klokken 12 tirsdag formiddag. Han døde med den nærmeste familien rundt seg. Våre tanker går til familien, skriver kommunen i pressemeldingen.

Herstad ble 70 år gammel. Han var født og oppvokst i Bergen, men har bodd i en årrekke i Sunnhordland.

I 2015 ble han ordfører i Stord kommune. Herstad representerte Arbeiderpartiet.

Alle politiske møter på Stord er avlyst denne uken, og kommunen opplyser at familien ber om ro.

Harry Herstad har vært kjent og omstridt person i årevis. Ordentlig kjent ble han først da han plutselig ble ansatt som direktør i Sportsklubben Brann i 1998.

Turbulent tid i Brann

Han var direktør  i Sunnhordland Kraftlag, men var på leting etter noe nytt. Da tilbudet dukket opp, slo han til. Det skulle bli turbulent.

SPLID: Harals Schjelderup gikk fra Brannstyret etter å ha blitt kalt illojal av Harry Herstad.FOTO: Espen Forsberg

SPLID: Harals Schjelderup gikk fra Brannstyret etter å ha blitt kalt illojal av Harry Herstad.FOTO: Espen Forsberg

Harryen ble skyteskive for alle: supportere, spillere, administrasjonen og eiere. Harald Schjelderup, nåværende byrådsleder i Bergen, trakk seg i protest som styremedlem etter å ha blitt utpekt som illojal av Harryen.

Etter halvannet år, sommeren 1999, gikk Herstad av som direktør.

– Det var forferdelig å få meldingen om Herstads død. Det er ikke mange dager siden jeg snakket med ham. Vi sto sammen på Torgallmenningen og pratet og løst og fast, sier Schjelderup.

– Jeg kjenner Harry godt fra min tid som styreleder i Brann. Vi hadde våre fighter. Vi har også hatt et tett samarbeid de siste årene, spesielt med tanke på å gjøre noe med arbeidsløsheten på Vestlandet. Det er en veldig tung dag. Mine tanker går til hans kone, Torun, og resten av familien, sier Schjelderup.

Skal velge ny ordfører

Herstad har stort sett hatt toppsstillinger i det offentlige hele livet.

Blant annet har han vært informasjons- og organisasjonssjef i Nordland fylkeskommune, rådmann på Stord og fylkesrådmann i Hordaland, organisasjonssjef i Rogaland Fylkeskommune og direktør i Sunnhordland kraftlag.

VENNER:  Davy Wathne og Harry Herstad spilte fotball sammen på studentlaget Kantinekameratene, ««Kan.Kam».FOTO: ARNE RISTESUND

VENNER: Davy Wathne og Harry Herstad spilte fotball sammen på studentlaget Kantinekameratene, ««Kan.Kam».FOTO: ARNE RISTESUND

På grunn av Herstads død, må det velges en ny ordfører i Stord kommune. Det blir gjort at kommunestyret i nærmeste fremtid.

Varaordfører Jakob Bjelland (Sp) vil fungere som ordfører til ny ordfører er valgt.

Det er med stor sorg at vi har tatt imot budskapet om at Harry Herstad gikk bort i dag. Vi har mistet en veldig dyktig og inspirerende politisk leder og en varm og god venn. Våre tanker går til Torun og familien, sier Henny Førland Bergen, leder av Stord Ap til avisen Sunnhordland.

Harry Annanias Lundberg Herstad (70)

  • Lokalpolitiker fra Bergen og Sunnhordland som representerte Arbeiderpartiet.
  • Han var ordfører i Stord kommune fra 2015 til 2017.
  • Herstad hadde en rekke lederstillinger i det offentlige og i næringslivet.
  • Han var medlem av styrene for KS Hordaland og Helse Fonna.
  • Herstad var utdannet i administrasjon ved Universitetet i Bergen.
  • Han var informasjons- og organisasjonssjef i Nordland fylkeskommune, organisasjonssjef i Rogaland fylkeskommune, rådmann i Stord kommune, fylkesrådmann i Hordaland fylkeskommune, direktør i Sunnhordland kraftlag, direktør i Sportklubben Brann og rådmann i Fitjar kommune. 

På Facebook har mange uttrykt sin sorg over Herstads bortgang:

Artikkeltags