Regjeringen anbefaler nytt politihus på Nygårdstangen

Her vil regjeringen ha et nytt politihus.

Her vil regjeringen ha et nytt politihus. Foto:

Regjeringen går videre med et samlet konsept for nytt politihus i Bergen.

DEL

Det er fra før utarbeidet en konseptvalgutredning (KVU) om politihus i Bergen, som anbefaler en løsning med et samlet nybygg i Bergen sentrum (Nygårdstangen).

Den første eksterne kvalitetssikringen støtter en slik anbefaling, samtidig som de mener at det bør jobbes videre med å øke arealeffektiviteten.

– Regjeringen har på denne bakgrunn konkludert med at samlet nybygg i Bergen sentrum skal legges til grunn som konseptvalg for det videre arbeidet med politihus i Bergen, står det i budsjettet. 

Det mener Høyres justispolitiske talsmann Peter Frølich er gode nyheter.

– Det er gått fra å være en faglig anbefaling til at regjeringen sier «hey ho, let's go». Den politiske marsjordren er gitt, sier han.

– Hvorfor er det gode nyheter?

– Fordi det er overmodent med et nytt polithus i Bergen, det vil alle som har vært innom dagens polithus vite. Et nytt polithus vil styrke beredskapen i Bergen, sier mannen som også er leder i Hordaland Høyre.

Det er et stykke igjen til eventuell realisering: Prosjektet må flikkes på, det må kvalitetssikres og kvalitetssikres igjen før pengene til bygging blir et politisk spørsmål som må avklares i et statsbudsjett. 

Hjemmesnekret:  Lederen i Hordaland Høyre, Peter Frølich, gir her sin garanti.          – Jeg er bombesikker på at vi skal klare dette, sier han. FOTO: ARNE RISTESUND

Hjemmesnekret: Lederen i Hordaland Høyre, Peter Frølich, gir her sin garanti. – Jeg er bombesikker på at vi skal klare dette, sier han. FOTO: ARNE RISTESUND

Politet er rasende

I valgkampen garanterte Frølich 1500 nye politistillinger i perioden som kommer. Men i budsjettet går det frem at de ikke lenger vil fullfinansiere nye politistillinger.

I bransjeavisen politiforum reagerer flere av politilederne rundt om i Norge kraftig på det som beskrives som et svik.

PF-leder i Øst politidistrikt, Hans-Kristian Ek, reagerer sterkt i politiforum.

– Dette er en skandale. Dette er den største reformen i politiet noen gang, vi skal akkurat til å oppbemanne og har fått klare signaler om det, men så skal studentene som går på Politihøgskolen nå ikke ha en jobb å gå til og vi i distriktene får ikke ansatt noen. Nå må noen se galskapen i dette - regjeringens forslag kan ikke bli vedtatt. 

Frølich mener de bommer på mål.

– Vi øker rammen med 400 millioner kroner, og følger politet som har ønsket seg større frihet til å bruke mdilene slik de mener det er riktig. Da er det vanskelig for oss å si at pengene skal gå til det og det. Jeg føler meg likevel trygg på at garantien blir nådd, tross at vi ikke øremerker midler til det, sier Frølich til BA.

Artikkeltags