BA kunne onsdag melde at Ap innkalte til et hastemøte om byrådsforhandlingene.

Byrådsforhandlingene mellom Ap, KrF og Venstre strammer seg til, derfor ville Harald Schjelderup (Ap) rådføre seg med sin nyvalgte bystyregruppe.

Etter i overkant av to timer møtevirksomhet, var det ikke mye av innholdet den påtroppende byrådslederen ønsket å avsløre overfor BA.

– Vi har konstituert den nye bystyregruppen, og så har vi gitt en orientering om status for forhandlingene. Det er egentlig ikke så mye mer jeg vil si, sier Schjelderup til BA.

Ordknapp om Bybanen

I forkant fikk Aps representanter beskjed om å ikke si hva møtet gjaldt, men etter det BA har grunn til å tro har Bybanen havnet på bordet i forhandlingene. Ap står alene blant de tre partiene om å ville ha den i tunnel ut av byen.

Schjelderup ønsker overhodet ikke å kommentere hvorvidt det er snakk om en snuoperasjon, der Ap blir med på Venstre og KrFs ønske om å legge Bybanen til Åsane over Bryggen.

– Vi har orientert bredt om forhandlingene. Vi har også orientert om blant annet Bybane-saken, men noe mer enn det vil jeg ikke kommentere. Vi har bestemt oss for ikke å gå ut med noe så lenge vi har pågående forhandlinger, sier Schjelderup.

– Ikke dramatisk

Da møteinnkalling ble kjent, ble det knyttet spenning til hvorvidt dette kunne bety en knute på tråden i forhandlingene.

– Under forhandlinger så må den nye bystyregruppen være forberedt på at de kan bli kalt inn på kort varsel, men det lå ikke noe dramatikk i at vi gjorde dette i kveld, hevder Schjelderup.

Etter det BA kjenner til var det i kveld ikke tegn på brudd i forhandlingene.

Forhandlingene skal etter planen fortsette torsdag morgen.