Polititopp møtte full på jobb

Artikkelen er over 14 år gammel

Da politioverbetjenten fra bergensområdet møtte opp full på arbeidsplassen, slo kollegene alarm. Nå er han suspendert fra jobben og selv under etterforskning.

DEL

Den garvede politimannen i 50-årene er kjent i lokalmiljøet og har en høyt betrodd stilling og publikumsrettet jobb. Nå er han siktet for promillekjøring og grov uforstand i tjenesten.

Tirsdag 25. oktober møtte politimannen opp i sivile klær på jobb, åpenbart beruset; ganglaget var ustøtt og det dunstet alkohol lang vei. Kolleger tok umiddelbart affære, og mannen måtte til lege for blodprøvetaking.

VILLE SNAKKE

Etter det BA kjenner til, har overbetjenten erkjent at han kjørte bil til arbeidsplassen, men sier at han først begynte å drikke etter at han hadde parkert bilen.

– Han erkjenner ingen skyld. Min klient mener han ikke var i jobb på det aktuelle tidspunktet. Han har slitt med personlige problemer og har i det siste jobbet i halv stilling. Han skulle senere på dagen til lege og ønsket å snakke med noen kolleger om sine problemer, sier forsvareren, advokat Erik Mjell til BA.

Ansettelsesrådet i Hordaland politidistrikt er av en annen mening. Ifølge rådet skjedde opptrinnet i overbetjentens tjenestetid mellom klokken 1100 og kl 1445. To ganger i vinter har rådet behandlet saken. Begge ganger har de avvist politimannens innvendinger.

Spesialenheten for politisaker i Hordaland, tidligere Sefo, etterforsker saken.

– Vi har fått oversendt saken og har iverksatt etterforskning. Saken vil bli behandlet på vanlig måte, sier leder, advokat Einar Drægebø til BA. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Dersom det tas ut tiltale og overbetjenten blir funnet skyldig, risikerer han avskjed fra politiet, i tillegg til ubetinget fengsel.

Mens straffesaken går sin gang, har politimannen klaget suspensjonsvedtaket inn for det sentrale ansettelsesrådet. Først ut på nyåret vil dette organet behandle saken.

Artikkeltags