Gå til sidens hovedinnhold

Vil gjøre tradisjon av «forsinket» nyttårsfeiring

Artikkelen er over 5 år gammel

Nyttårsaften meldte ordføreren at kommunen måtte avlyse fellesfyrverkeriet Osyøro på grunn av kraftig vind og mye sjø. Men de fant en løsning.

– Vi er utradisjonelle og gjør ting på vår måte her ute. Så dette må vi bare gjøre til en tradisjon, sier Terje Søviknes, ordfører i Os.

– Umiddelbar suksess

Klokken 16 ble avgjørelsen tatt nyttårsaften. Kraftige bølger slo inn over moloen. De hadde rett og slett ikke sjans til å sende opp fyrverkeri den kvelden.

Men fyrverkeriet skulle dog ikke stå lagret til neste nyttårsfeiring. Derfor stelte de i stand et arrangement for osingene dagen etter, 1. nyttårsdag. Den første dagen i det nye året.

Søviknes forteller at han selv var bortreist, men at han har sett video fra arrangementet. Ordføreren beskriver det som «fantastisk og en umiddelbar suksess».

– De som var der, anslår at det var nærmere 3.000 mennesker der. Folk kom visstnok kjørende fra alle krinsene i kommunen. Det var faktisk trafikkaos, sier han.

Vil ha større spleiselag

Spleiselaget med fyrverkeriet mellom kommunen, næringslivet og noen privatpersoner ble skutt opp for glade osinger på moloen ved Steinneset. Nå vil han gjøre tradisjon av den familievennlige og hyggelige markeringen.

Bare fire dager etter den vellykkede festen i Os, har ordføreren diskutert med flere på kommunehuset om muligheten for å gjøre det til tradisjon.

– Vi er selvsagt bare på skissestadiet, men kanskje vi får til en nyttårskonsert og litt annet opplegg rundt oppskytningen. Vi får gjøre det enda større neste år, sier Søviknes.

Han mener flere er mer tilgjengelig 1. nyttårsdag, og han vil gjøre det til et familiearrangement og starte tidligere på kvelden.

– Flere har sagt at det var hyggeligere med edru mennesker, og noen nevner at de heller kunne tenkt seg å skyte inn noen hundrelapper til noe slikt, enn å bruke penger på fyrverkeri selv.

Kommentarer til denne saken