Påskestemning 25 minutter fra sentrum

Sol og påskestemning på Totland i dag. Bra skiføre og mye folk. Henrik Sørheim (5) (bak) og lillebror Håvard (3), har både stått på ski og rullet seg i snøen.

Sol og påskestemning på Totland i dag. Bra skiføre og mye folk. Henrik Sørheim (5) (bak) og lillebror Håvard (3), har både stått på ski og rullet seg i snøen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er sol fra blå himmel, hvit snø og rene påskestemningen på Totland. Mange bergensere hadde tatt turen denne lørdagen.

DEL

– Sjokoladekjeks og brødskiver, svarer Håvard Sørheim (3) på spørsmål fra BA om de har kost seg med god niste.

Flere spørsmål har han ikke tid til å svare på før han ruller videre i snøen. Det er viktig å utnytte en av de første fine vinterdagene i år.

Storebror Henrik (5), har det like travelt der han ruller nedover den snødekte skråningen sammen med lillebror. De har stått på ski og akt først, nå er det mest mulig nærkontakt med snøen som gjelder.

Regn i byen, snø her

På andre siden av den preparerte løypen sitter tre generasjoner skiløpere og nyter solen. Arnt Raae har gått på ski på Totland i over førti år.

– Det er fantastiske forhold her nå, sier han og legger til at det ofte snør her når det regner i byen.

Vilde Raae Risdal (3) er med på sin første skitur, litt knall og fall har det vert, men for det meste har det gått bra for den nybakte skiløperen. 

– Jeg lærte også å gå på ski på flaten her nede da jeg var liten, sier mamma Anja Raae Risdal.

Parkeringsplassen på Totland er nesten full denne lørdagen, det er tydelig at mange bergensere vet å sette pris på dette vinterparadiset bare 25 minutter å kjøre med bil fra Bergen sentrum. Men det ser ut til å være plass til flere med ski på beina i de preparerte løypene.

Her er det bare å kjenne sin besøkelsestid. 

Artikkeltags