Presset bil inn i tunnelveggen etter obskøn fingerhilsen

To passasjerer og føreren av en bil ble kraftig forslått etter at bilen krasjet i fjellveggen etter å ha blitt presset ut av veibanen av en annen bil. (Illustrasjonsfoto)

To passasjerer og føreren av en bil ble kraftig forslått etter at bilen krasjet i fjellveggen etter å ha blitt presset ut av veibanen av en annen bil. (Illustrasjonsfoto) Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Da noen i en annen bil viste fingeren, klikket det for 38-åringen. Nå er han fradømt retten til å kjøre bil for alltid etter å ha presset en annen bil av veibanen i Fløyfjellstunnelen.

DEL

– Kjøringen fremtrer som hasardiøs, og antas å være begått som en gjengjeldelseshandling for å skremme fører og passasjerer i Mitsubishien, fastslår Gulating lagmannsrett,

Dommerne mener at liv lett kunne ha gått tapt.

«Slik kjøring har et svært stort skadepotensial, og kunne med letthet endt med tap av liv», heter det videre.

38-åringen er i tillegg idømt 120 dagers fengsel.

Det var ved 05-tiden om morgenen 29. juli i 2012 at nødetatene rykket ut til Fløyfjellstunnelen i Bergen. 38-åringen, hans kamerat og en ungdom hadde vært i sentrum og var på vei nordover mot Åsane i en Audi denne morgenen.

VISTE FINGEREN

En annen sjåfør av en Mitsubishi var også på vei nordover med to passasjerer i bilen.

En av passasjerene viste fingeren til Audien. Dette ble oppdaget.

600 meter inne i tunnelen mistet sjåføren av Mitsubishien kontrollen og krasjet i veggen etter at sjåføren av Audien flere ganger hadde slengt bilen sin mot Mitsubishien.

Et vitne som kjørte bak, så det hele.

– Fører av Audien holdt også på å kjøre i fjellveggen på den andre siden av tunnelen, men fikk rettet opp bilen. Deretter satte han opp farten og kjørte fra stedet.

Sammenstøtet var kraftig og førte til røyk og mye støy. De tre i Mitsubishien ble kraftig forslått og måtte ha legebehandling.

KREVDE STRENGERE STRAFF

Retten reagerer også på at 38-åringen ikke stanset og hjalp ulykkesbilen.

Mindretallet, to av fagdommerne, mener at forholdet er så graverende at han burde idømmes et halvt års fengsel.

Mannens forsvarer, advokat Knut Harald Braathen, hadde onsdag ikke lest dommen, og har overfor BA foreløpig ingen kommentarer til avgjørelsen.

I Bergen tingrett ble 38-åringen frikjent i august i fjor, men påtalemyndigheten anket og lagmannsretten fant bevisene gode nok.

Artikkeltags