Priser nytt pusterom

Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Arne Steinsvåg tror kreftbehandlingen blir en helt annen med nytt treningsrom på Haukeland.

DEL

I dag ble «Pusterommet» ved Ulriksdal Helsepark offisielt åpnet.

Det nye treningssenteret er for kreftpasienter ved Haukeland sykehus og skal brukes til fysisk aktivitet, avkobling og læring.

– Det er utrolig viktig å fremme fysisk aktivitet, særlig når man er syk. Det gir bedre livskvalitet og tar fokuset vekk fra det vonde man gjennomgår med kreft, påpeker idrettsidolet Grete Waitz.

INITIATIV-TAKER: Hun har selv vært gjennom behandlinger og vet hvor tøft det er. Grete og mannen Jack er blant initiativtakerne bak Pusterommet, som først åpnet på Ullevål sykehus i fjor.

Suksessen har hun nå ført videre til Bergen.

– Folk orker ikke bevege seg på Sats eller andre treningssentre når de er syke. Der er alle andre friske og spreke. I Pusterommet kan de trene med oppfølging etter behov og tilstand. Om det er snakk om å kaste ballonger eller trene utholdenhet, her er det lavterskel for trening. Det er tilbud til alle og det skal være miljø for motivasjon, sier Waitz.

STORT BEHOV: På Haukeland er Steinsvåg pasient. Mannen i 50-årene forteller at han har en lang sykehistorie.

Håndballentusiasten har vært på sykehuset flere ganger og holder nå på med en behandling som avsluttes 22. desember.

– Vi er en gjeng fra Stord som er her på behandling og går masse turer sammen. Men behovet for et treningsrom er stort. Behandlingen tar et kvarter hver dag. Vi kan ikke sitte inne og ikke gjøre noe i mellomtiden, påpeker han.

– PÅ TIDE: Han er strålende fornøyd med det nye senteret og påpeker at det skal brukes i hvert fall en time om dagen.

– Jeg trener mye mer under behandlingsperioder og det tror jeg har hjulpet meg masse. Uten treningen hadde nok nakken og skuldrene mine vært stive og magen min vært preget av stress.

– Og ikke minst er det en motivasjon og en måte å koble av på. Dette trengte Haukeland virkelig, understreker Steinsvåg.

Artikkeltags