– Prøvde å kvele med pute

Den kvinnelige ansatte var beruset på alkohol da hun ville kvele den syke kvinnen her ved Os sjukeheim i romjulen.

Den kvinnelige ansatte var beruset på alkohol da hun ville kvele den syke kvinnen her ved Os sjukeheim i romjulen. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Med en pute i hånden skal den berusede helsearbeideren ha forsøkt å kvele den svært alvorlige syke og døende pasienten ved Os sjukeheim, mener politiet.

DEL

Etterforskerne tror det dreier seg om et enkeltstående tilfelle. Den berusede helsearbeideren ble oppdaget av en kollega.

Oppførselen hennes da hun ble oppdaget mener politiet bygger opp om den alvorlige siktelsen.

NEKTER: Advokat Helge Wesenberg representerer den sikede kvinnen.

– Hun stiller seg helt uforstående til siktelsen om drapsforsøk. Hun mener hele saken må bero på en misforståelse, sier Wesenberg til BA.

Helsearbeideren benektet derfor i politiavhør at hun hadde til hensikt å drepe, og hun forklarer sine bevegelser med at det var en ordinær pleiesituasjon.

– Kvinnen ble umiddelbart tatt ut av tjeneste da hendelsen ble oppdaget. I avhør har vi fått opplysninger om at siktede skal ha vært beruset på alkohol, sier lensmann Rasmus Dalen i Os til BA.

Pasienten er alvorlig syk og døende. Det antatte forsøket på barmhjertighetsdrap på Os sjukeheim fant sted i romjulen, men ble først politianmeldt 2. januar.

DØDE: Bare to dager etter hendelsen skal den svært syke pasienten ha gått bort.

Politiet har foreløpig ingen mistanke om at det er noen sammenheng mellom det anmeldte drapsforsøket og dødsfallet, men avventer tekniske undersøkelser.

– Vil dere sjekke tidligere dødsfall på sykehjemmet på bakgrunn av denne hendelsen?

– Vi har per i dag ingen indikasjoner på at det dreier seg om flere saker. Vi mener hendelsen er et engangstilfelle, sier Dalen.

PUTE: Lensmannen ønsker ikke å bekrefte eller avkrefte om de har sikret seg en pute eller gjenstander som den siktede skal ha holdt, men han opplyser at lensmannskontoret har fått bistand fra kriminalteknisk avsnitt i Bergen i etterforskningen.

Den siktede sykehjemsansatte nekter seg skyldig i anklagene. Utover det jobbmessige skal det ikke ha vært noen relasjoner mellom helsearbeideren og pasienten.

SAKKYNDIGE: Ifølge Rasmus Dalen er de så godt som ferdig med avhørene. Nå avventer politiet resultatene fra tekniske undersøkelser og uttalelser fra sakkyndige.

– Vi regner med å avslutte etterforskningen i løpet av en måned eller to, sier Dalen.

Fylkeslege i Hordaland, Helga Arianson, bekrefter at de er orientert om hendelsen, og at det er startet tilsynssak.

– Dette er en veldig spesiell sak, og vi avventer nå videre undersøkelser, sier Arianson.

PS! Det er ytterst sjelden at helsearbeidere siktes for drapsforsøk. En britisk sykepleier ble for noen år siden dømt til fem års fengsel for drapsforsøk på to eldre pasienter ved å legge dem på ryggen slik at de skulle kveles av sine egne lungevæsker.

Artikkeltags