Et digitalt kjedebrev har engasjert nordmenn de siste ukene og skaffet millioner til Barnekreftforeningen.

Kjedebrevet går ut på å samle inn likerklikk og kommentarer, og etter 24 timer donere et beløp ut ifra hvor mange klikk og kommentarer man har fått. Deretter skal man utfordre andre til å starte ny innsamling.

– Jeg så det var noen utfordringer ute og gikk og tenkte å hive meg på, skrev Alan Walker i posten han la ut på sin private facebookprofil lørdag kveld.

– Dette blir dyrt, Alan!

I tillegg til likerklikk, som gir én krone, og kommentar, som gir fem kroner, har Walker også lagt til delinger som gir ti kroner.

På 19 timer har musikkprodusenten samlet inn nærmere 230.000 kroner. Tallet øker hvert minutt, og det er fortsatt flere timer igjen.

Like før klokken 19 søndag kveld er den endelige donasjonssummen klar.

– Hatten av! Ikke bare en fantastisk artist, men også et fantastisk medmenneske! skriver en kvinne i kommentarfeltet.

– Dette blir dyrt, Alan! skriver en annen.

Får inn millioner

Til TV 2 fortalte Anja Haug Tronrud, kommunikasjonsrådgiver i Barnekreftforeningen, at de har fått inn over syv millioner kroner, noe som ikke inkluderer de største pengesummene som har kommet inn på en egen gavekonto – fordi beløpet sprenger maksgrensen på Vipps.

– De siste døgnene har det kommet inn én million kroner, så vi ser absolutt en økning. Og det ser ikke ut til å dabbe av helt ennå, sa kommunikasjonsrådgiveren til TV 2.