Gå til sidens hovedinnhold

Pyramidetopp flykter fra milliongjeld

Artikkelen er over 16 år gammel

Bergenseren Tim Halstensen (33) skylder kemneren 15 millioner kroner, og er slått personlig konkurs. Retten tror han har dratt fra landet.

Sammen med Ørjan Sæle og Jens-Ove Johannessen gjorde Tim Halstensen Nature's Own til hundremillionersbutikk i Norge.

I 2003 tjente han 7,5 millioner kroner, og hadde en formue på 4,7 millioner kroner, ifølge ligningen.

I pyramidesalgsmiljøene har Halstensen vært et av ikonene, som tjener langt mer penger enn en direktør i stort aksjeselskap.

SKYLDER SKATT

Slik er mannen omtalt på nettstedet www. networkmarketing.no:

«Tim Halstensen – Den gamle fallskjermjegeren er sammen med Jens Ove Johannessen og Ørjan Sæle trioen som gjorde Natures Own til Skandinavias største MLM-selskap på noen få år. Bergenseren er kjent for å være tøff, kjapp og glad i raske biler. Når han ikke befinner seg hjemme i Bergen slikker han sol i Spania sammen med sin gule Lamborghini.»

Men selv om Halstensen har vært en svært dyktig nettverksselger, er ikke Kemneren like fornøyd med skatteinnbetalingene hans.

«Gjelden har bakgrunn i skyldig restskatt og forskuddsskatt samt innfordringsutgifter, til sammen 14 904 396» heter det i kjennelsen fra Bergen byfogdembete.

Halstensen har tidvis oppholdt seg i Spania, og retten har fått opplyst fra hans mor at heller ikke hun vet hvor han befinner seg.

– Det er åpnet konkurs i saken, og i kjennelsen står det også at han kan ha forlatt landet, sier bostyrer Steinar Yndestad, som ikke legger skjul på at han ønsker å komme i kontakt med mannen.

LUKSUSTURER

Seven-topp Ørjan Sæle har kjent Halstensen siden 1995, men er ikke interessert i å snakke om sin tidligere samarbeidspartner. På spørsmål fra BA truer han med erstatningssøksmål dersom han blir koblet til mannen.

Men i Nature's Own-systemet ble Sæle og Halstensen stadig nevnt i samme setning når det gjaldt å overbevise folk om å la seg verve.

De to ble avbildet sammen på luksusturer for å vise hvor mye penger det var mulig å tjene bare ved å overtale familie og venner til å kjøpe såpe og tannkrem fra Nature's Own.

PASSIV EIER

Sæle, Halstensen og Johannessen eier fortsatt selskapet Action Networking Group AS med en tredjedel hver.

– Vi jobbet sammen i Nature's Own, men Halstensen har ikke vært med over i Seven, forteller det siste bladet i trekløveret, Jens-Ove Johannessen.

Heller ikke han vet hvor bergenseren oppholder seg.

– Jeg har hele tiden blitt fortalt at han oppholder seg utenlands, men jeg snakker av og til med han. Han er passiv eier i Action Networking Group, og det er veldig lite drift i selskapet, sier Johannessen.

De siste årene har selskapet omsatt for én til to millioner kroner.

BA har prøvd å komme i kontakt med Halstensen, uten hell.