Lørdag skulle Nye Årdal stadion egentlig åpnes. Industribygden i Indre Sogn skulle feire sitt nye anlegg, som allerede har fått solid oppmerksomhet fordi supportere av engelske storlag har konkurrert i å kjøpe reklameplass.

Dessverre ble det aldri noen kamp i 3. divisjon avd. 8. Radøy/Manger klarte ikke å stille lag. De ga beskjed til motstanderen sent i forrige uke.

Det var nettstedet hordalandsfotball.no som først meldte om at laget derfor kunne bli kastet ut. Og nå skjer det.

– KLOKKEKLART REGELVERK

I fotballkretsens møte mandag kveld ble det nemlig bestemt at Radøy/Manger er ferdig i 3. divisjon.

– Regelverket er klokkeklart når det gjelder dette, sier Knut Berge som er daglig leder i Hordaland Fotballkrets.

Det skaper fortvilelse hos strilelaget.

– Vi trodde at vi skulle få bot og miste poengene. Det som nå skjer står jo i reglene, men vi hadde ikke oversikt over dette, sier Radøy/Manger-oppmann Steinar Christensen til BA. Han sier at han i samtale med kretsen heller ikke ble informert om dette.

– De sa bare at vi kunne spørre dem om de gikk med på å flytte kampen, sier han til BA.

– Det kan ikke jeg si noe om, svarer Berge.

– Men det er riktig at kampen kan omberammes om det er greit for begge klubber. Da kan vi godkjenne det, sier han.

Men det skjedde altså ikke i denne situasjonen. Det var heller ingen særskilte grunner som gjorde at man kunne lage et unntak fra regelverket.

– Er det nødvendig å være så streng?

– Det er jo dumt at fotballfamilien kommer i denne situasjonen, men sett fra våre rammer, er det etter vårt skjønn nødvendig å være så streng, sier Berge til BA.

– EN SKANDALE

I Årdal var man naturlig nok i harnisk over strilene som aldri kom, og som dermed spolerte åpningsfesten på deres nye stadion.

– En skandale, rett og slett. Radøy/Manger har ingenting i 3. divisjon å gjøre. De viser en seriøsitet som hører hjemme på det laveste nivået i seriesystemet, melder Årdals trenerteam gjennom klubbens nettsider.

– Vi har eller ikke fått spørsmål fra Radøy/Manger om en eventuell ny kampdato etter at de ikke stilte i helgen, sier Årdal-formann Geir Kjetil Øvstetun til BA.

KAN ANKES

Det er imidlertid ikke hundre prosent sikkert at Radøy/Manger er ute av årets 3. divisjon avd. 8. Avgjørelsen kan nemlig ankes av alle klubbene i divisjonen. Dommen er derfor ikke rettskraftig før ankefristen er ute.

Neste kamp for Radøy/Manger er ifølge terminlisten førstkommende mandag, hjemme mot Sogndal 2.

– I teorien kan de spille en kamp til. Men det kommer an på om det kommer en anke og hvor lang tid behandlingstiden er på anken, sier Berge.

VIK KAN TAPE MYE

Årdal er faktisk ett av lagene som vil tjene på at Radøy/Mangers resultater blir strøket. De tapte nemlig 0-1 på Sletta i mai. Også Voss kan glede seg over å få bokført tre ekstra poeng, mens Bjarg kan få to etter å spilt uavgjort mot Radøy/Manger tidligere denne sesongen.

Vik blir veldig skadelidende i bunnstriden. De har vunnet sine to kamper mot laget fra den grønne øyen med til sammen 10-0, men kan altså miste dette.

– Dette er jo veldig synd for Vik også. Jeg er derfra selv, så jeg håper at de klarer seg, sier Christensen.

Han synes også synd på spillerne, som fortvilende nok ikke får spille mer for laget sitt.

– Vi kan bruke noen på Hordabø/Radøy/Manger i 6. divisjon. Så får de unge gå på utlån til Nordhordland eller noe sånt, sier Christensen.