Gå til sidens hovedinnhold

– Ingen tvil om at det er en risiko for flere ras

Artikkelen er over 2 år gammel

Det sier geolog Jann Atle Jensen etter å ha sett rasområdet mandag formiddag. Deler av Løvstien kan måtte holde stengt til over helgen.

Søndag kveld dundret et ras nedover fjellsiden av Løvstakken, like ovenfor Grønnlien.

Geolog Jann Atle Jensen fra Multiconsult var mandag formiddag på befaring ved rasstedet.

– Det er et større parti som har rast ned. Nederst ligger et større fragment, men mesteparten ligger nok igjen i lien, forteller geologen.

Steinblokken som er fanget opp av rasvollen, anslås å veie mellom seks og ni tonn, forteller Jensen. Han forklarer at det er vanntrykk i sprekke i fjellsiden som har drevet steinblokken ut.

– Rasvollen har fungert slik intensjonen har vært, og stoppet det. Derfor er det ikke fare for at bebyggelsen under skal bli truffet.

Risiko for flere ras

– Hva tror du om rasfaren?

– Det er ingen tvil om at det er en risiko for flere ras, sier Jensen og forteller at han ut ifra bilder og annen dokumentasjon fra rasområdet, ser at det ligger mye løst i fjellsiden.

– Det kan potensielt komme større ras, det vil jeg ikke utelukke.

Han forteller at de skal gjøre flere undersøkelser av rasområdet utover dagen, blant annet med drone. Nå gjennomgås også flere gamle rapporter fra området.

Fremdeles stengt

Dermed blir området sperret inntil videre.

– Med tanke på all nedbøren som kommer nå, så åpner vi ikke turstien med det første. Det kan hende den ikke åpner før mandag eller tirsdag neste uke, sier Jensen.

Morten Strøm, avdelingsleder ved bymiljøetaten i Bergen kommune, forteller at de er klare til å iverksette tiltak så raskt geologen kommer med en anbefaling.

Kommentarer til denne saken