Setter inn alle ressurser etter ras på Osterøy: – Tragisk hendelse

Kvinne (38) omkom etter at hus ble tatt av jordras: – En veldig tragisk hendelse som går hardt inn på mange.

DEL

Det sier ordfører Jarle Skeidsvoll på Osterøy sier kommunen har satt alle ressurser inn på å hjelpe pårørende og de 30-talls evakuerte etter jordraset på Haus torsdag morgen.

En 38 år gammel kvinne omkom etter at raset gikk gjennom huset hennes.

– Dette er en veldig tragisk hendelse som har rammet Osterøy og bygden. Først og fremst går våre tanker til de pårørende og dem som er rammet, sier Skeidsvoll til BA.

Han fremholder at det er en liten bygd hvor folk bor nær hverandre, det er vennskap, slektskap og nabolag, og at hendelsen uten tvil har gått hardt inn på mange.

Saken fortsetter under kartet.

Blir ivaretatt

Kommunen har iverksatt kriseledelse. Han opplyser at kommunens brann- og beredskapspersonell var raskt på stedet og ble satt inn i redningsarbeidet før annet personell fra politi og redningsetatene kom på plass.

– Det var en tid uoversiktlig med tanke på om det skulle gå flere ras. Vi valgte derfor å evakuere omgivelsene, og alle berørte blir godt ivaretatt av kriseteam i kommunen.

– Har dette vært et rasfarlig område?

– Jeg er ikke kjent med akkurat denne plassen, men hele østsiden av Osterøy er rasutsatt. Det har også gått et annet skred over veien ved Bruvik i dag, så dette understreker at det er et rasfarlig område, sier ordføreren.

Saken fortsetter under bildet.

Jordraset gikk gjennom store deler av boligen.

Jordraset gikk gjennom store deler av boligen. Foto:

– Snakket om i flere år

BA har vært i kontakt med flere beboere i området, og samtlige forteller at de er kjent med rasfaren.

En kvinne, som bor like ved siden av rasstedet, forteller at hun sto på badet og gjorde seg klar for jobb, da hun og resten av familien ble evakuert. De har flyttet til en nabo noen hundre meter bortenfor.

– Dette er noe som har blitt snakket om i flere år, men noe man har håpet ikke skulle skje. At raset gikk akkurat der det gjorde, overrasker meg, forteller kvinnen.

    Hun opplyser at det tidligere har vært flere geologer i området tidligere for å undersøke rasfaren.

    Artikkeltags