Gå til sidens hovedinnhold

Raser mot ambulansetjenesten

Artikkelen er over 11 år gammel

– Tanten min ble liggende på legevakten i fire timer før en ambulanse kjørte henne til Haukeland, sier Siv Gørbitz til BA.no.

Den 76 år gamle tanten til Frp-politiker Siv Gørbitz ble i dag hentet av ambulanse da hun ble svært dårlig.

– Hun var så dårlig at hun ikke kunne snu på hodet uten å kaste opp, sier Gørbitz til BA.no.

– Det er ikke sånn det skal fungere i denne byen. Jeg prøvde å finne ut om det var en annen måte vi kunne få henne til sykehuset på. Det var rett før jeg trillet tanten min til Haukeland i sykesengen, så sint ble jeg, sier hun.

INGEN BEHANDLING: Gørbitz forteller at tantens tilfelle ikke er unikt.

– Det lå en annen person og ventet like lenge som min tante. De fikk begge beskjed om at de gjerne måtte vente til kvelden før det kom en bil.

– Jeg forstår at når en ligger på legevakten, så er man på en måte under oppsyn. Men det er totalt unødvendig at gamle mennesker ikke kommer til riktig behandling, før etter flere timer, på grunn av noen kilometers kjøretur.

RINGTE 113: Etter fire timer ringte Gørbitz til 113 for å høre hvorfor ambulansen ikke kom.

– Det kan ikke være sånn at man må ringe til sykebil for å høre om de har glemt å komme. Etter at jeg ringte kom faktisk ambulansen etter kort tid.

Siv Gørbitz ønsker å fortelle historien til BA i håp om at ingen skal måtte oppleve det samme.

– I pressen blir man hørt. Slike ting må man gripe fatt i, for det er ikke sånn det skal fungere. Faktisk så hadde sykebilsjåførene tatt opp denne problemstillingen i dag. De ønsker en fast bil som går fra legevakten til Haukeland sykehus, sier hun.